Onverwachte helden schitteren voor hun clubs | SN Team van de Week 7

Speelronde 7 in de Eredivisie leverde veel noemenswaardige momenten. Zo maakte Mohamed Ihattaren zijn rentree in de Eredivisie, liet Feyenoord al voor de vierde keer punten liggen en bleef PSV foutloos in de Eredivisie. Toch vallen al deze momenten in het niet bij de prestaties van de spelers in het SoccerNews Team van de Week!

SN Team van de Week 7: scorende invallers en solide verdedigers geven dit team glans

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Speelronde 7 was geen doelpuntrijke speelronde in de Eredivisie. Er werd met een maximale marge van twee treffers gewonnen, de uitslag met de meeste doelpunten was 2-1. Dat betekent niet dat het voetbal niet leuk was om te kijken. Integendeel! Willem II legde een puike pot op de mat tegen PSV, Ajax zocht lang naar de openingstreffer in Waalwijk en Twente kwam ondanks goed spel maar nét langs NAC Breda.

Dat geen enkel team boven zichzelf uitsteeg, is ook te zien in het Team van de Week 7. Alleen PSV leverde meer dan één speler aan ons sterrenensemble. De overige negen spelers komen van andere Eredivisieclubs. Wie presteerden er deze week op het hoogste niveau?

Keeper: Jasper Schendelaar (PEC Zwolle)

De tweede overwinning voor PEC Zwolle is voor een groot deel aan doelman Jasper Schendelaar te danken. De sluitpost was 90 minuten lang messcherp. Met verschillende reddingen hield hij niet alleen zijn doel schoon, maar zorgde hij er ook voor dat PEC de schamele voorsprong van één doelpunt kon behouden. Het publiek in Zwolle zong de keeper dan ook meer dan terecht toe.

Rechtsback: Boyd Reith (Sparta)

De ruggengraat van Sparta. Boyd Reith was exceptioneel in het duel met Fortuna. De rechtsachter blonk in verdedigend opzicht uit en was de gehele wedstrijd niet te stoppen. Met tien onderscheppingen achter zijn naam is deze verkiezing voor het SoccerNews Team van de Week meer dan verdiend.

Centrale verdediger: Damon Mirani (Heracles Almelo)

Damon Mirani was aan beide kanten van het veld mega belangrijk voor Heracles. De mandekker opende de score namens de thuisploeg met een knappe kopbal. Vervolgens stond hij minuut na minuut klaar om de Friese aanvallen te deflecteren. Dat deed hij met succes.

Centrale verdediger: Dario van den Buijs (RKC Waalwijk)

De beste man aan Waalwijkse kant in het duel met Ajax. Van den Buijs had het niet al te lastig met Christian Rasmussen en Jaydon Banel in de zestien. Tegelijkertijd wist de mandekker ook Brian Brobbey aardig in toom te houden. De twee doelpunten die Ajax later maakte, waren Van den Buijs niet direct aan te rekenen. Een selectie in het Team van de Week is daarom terecht.

Linksback: Jorrel Hato (Ajax)

Het is leuk om te zien hoe Jorrel Hato zich ontwikkelt. Bij Ajax was er niemand die boven zichzelf uitsteeg. Ook Hato was niet exceptioneel, maar de jonge verdediger viel op door zijn kalmte. Zijn rustige, volwassen uitstraling valt te prijzen, want we lijken soms te vergeten dat hij pas 18 jaar is. Hato was de Ajacied die over de gehele wedstrijd het beste uit de verf kwam.

Rechtervleugel: Sontje Hansen (NEC)

Wat een heerlijk sluwe goal maakte Sontje Hansen namens NEC tegen Feyenoord. De razendsnelle aanvaller jaagde Thomas Beelen de stuipen op het lijf. Nadat Hansen de bal van de Feyenoord-verdediger had afgesnoept, was hij trefzeker. Gelukkig maar, want zonder zijn doelpunt had het heel anders kunnen aflopen voor NEC.

SN Team van de Week 7.

Centrale middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Het is al de vierde keer dat Joey Veerman zijn opwachting mag maken in het SoccerNews Team van de Week dit seizoen. De Volendammer laat ondanks alle kritiek zien dat hij een van de beste (misschien wel dé beste) middenvelders van de Eredivisie is. Tegen Willem II speelde Veerman erg sterk en was hij de aangever bij de 0-1. Helaas viel hij na rust met een blessure uit. Laten we hopen dat de schade meevalt, want wij zien hem in de volgende speelronde graag weer schitteren.

Centrale middenvelder: Paxten Aaronson (FC Utrecht)

Een van de onverwachte helden van dit weekend: Paxten Aaronson. De Amerikaanse middenvelder verving Can Bozdogan in de rust. Tot dat moment was Bozdogan veruit de beste middenvelder op het veld bij AZ – Utrecht. Aaronson nam die rol moeiteloos over. De middenvelder stond pas tien minuten in het veld toen hij scoorde. Dat doelpunt bleek de winnende te zijn. Klasse, zo’n invalbeurt.

Linkervleugel: Oliver Edvardsen (Go Ahead Eagles)

Oliver Edvardsen beleefde op meerdere vlakken een historische middag in het duel met FC Groningen. Allereerst zorgde de invaller er met zijn doelpunt voor dat Go Ahead voor het eerst sinds 1995 met drie punten uit de Euroborg vertrok. Met zijn treffer werd Edvardsen ook de gedeelde topscorer van Go Ahead in de 21e eeuw. Alleen hij en Willum Willumsson scoorde na de millenniumwisseling 15 keer namens de club uit Deventer.

Rechterspits: Troy Parrott (AZ)

Hoewel Troy Parrot trefzeker was, heeft de spits niet voor een overwinning kunnen zorgen. Jammer, maar dat kan gebeuren. Het heeft allerminst aan de Ierse doelpuntenmachine gelegen. Parrott was constant dreigend en was bij veel aanvallen betrokken. Aan hem gaat AZ dit seizoen nog veel plezier beleven.

Linkerspits en Sterspeler van de Week 7: Ricardo Pepi (PSV)

Je moet het maar kunnen: week in, week uit op de bank zitten en wachten tot je kans komt. Ricardo Pepi kreeg van Peter Bosz de kans zich te laten zien in het duel met Willem II. De Amerikaan greep die kans met beide handen aan en zorgde er eigenhandig voor dat PSV de punten terug mee naar Eindhoven kon nemen. Pepi stapte uit de schaduw van Luuk de Jong en schitterde zoals een echte SN Sterspeler dat betaamt. Gefeliciteerd, Ricardo. Op naar meer?