‘Zorgen om Ajax-ingrepen Farioli’

Foto: ‘Zorgen om Ajax-ingrepen Farioli’

Ajax worstelde zich zondag met de nodige moeite langs RKC Waalwijk. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 0-2, maar Marciano Vink vond Ajax opnieuw stroperig ogen. De voetbalanalist is vooral kritisch op het roulatiebeleid van Ajax-trainer Francesco Farioli, dat de Amsterdammers volgens Vink geen goed doet.

Vink kraakt roulatiebeleid Farioli

Farioli voerde vier wijzigingen door ten opzichten van het duel met Besiktas, maar in het het ESPN-programma Dit was het Weekend was Vink daar niet over te spreken. “Het lijkt bijna rouleren omdat het kan.” De voetbalanalist zag dat Brian Brobbey het daardoor lastig had. e weet dat je een lastige wedstrijd krijgt tegen een ploeg die er alles aan zal doen om het zo compact mogelijk te houden. Daardoor werd Brobbey op een eiland gezet. De vleugelspelers kwamen er niet aan te pas en daar help je Brobbey niet mee. NAC strafte dat rouleren af. Go Ahead Eagles is een goede ploeg die het nog net niet afstraft.”

Vink keek dan ook met een kritische blik naar Farioli, die als trainer van Nice uiteindelijk ook tot slechts veertig doelpunten kwam. “Hij richt zich heel erg op het verdedigende spel, dat zie je bij Ajax ook. Iedereen kent zijn taak en er komt geen muisje doorheen. De veertig goals bij Nice baren me zorgen als je kijkt naar creativiteit.” De oud-prof is van mening dat Ajax te voorspelbaar is. “Het ligt aan het rouleren, maar het lijkt ook allemaal wat voorgekauwd bij Ajax. Er zijn altijd dezelfde patronen. Als een tegenstander compact staat, zie je dat het bij Ajax stroperig gaat. Dit gaat Ajax in de competitie veel vaker tegenkomen.”

Perez hekelt gezeur om Europees voetbal

Kenneth Perez wees op de Europese duels en stelde dat er belachelijk veel geklaagd wordt over het spelen van twee wedstrijden in een week. “We leggen in Nederland zo erg de nadruk op Europees voetbal, alsof dat zo zwaar is. Het einde van de wereld… Ga dan niet Europees spelen, als je het zo moeilijk vindt. De clubs strijden er allemaal voor, maar als ze het eenmaal gaan spelen, dan is het ineens heel zwaar en kunnen ze geen twee wedstrijden in een week spelen.”

Rouleert Farioli te veel?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
121+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie