Afellay kraakt Farioli: “Uitgerekend die drie spelers…”

Foto: Afellay kraakt Farioli: “Uitgerekend die drie spelers…”

Francesco Farioli besloot om tegen RKC Waalwijk meerdere wijzigingen door te voeren in zijn opstelling, maar dat pakte niet heel goed uit. Ajax won weliswaar met 0-2 van RKC, maar dat ging vrij moeizaam. Ibrahim Afellay begrijpt de keuze van de Italiaanse oefenmeester om te rouleren dan ook niet.

Afellay kraakt roulatiebeleid Farioli

Afellay vertelde bij Studio Voetbal wel genoten te hebben van de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Besiktas. “Dat was heel erg goed. Ik heb Ajax heel lang niet op die manier zien spelen. Zowel aan de bal als zonder de bal. Het contrast met het duel met Go Ahead Eagles daarvoor was heel groot. Het was een wereld van verschil.”

Ook tegen RKC oogde Ajax weer stroperig, wat volgens Afellay komt door het roulatiebeleid van Farioli. “Ik begrijp dat niet. Ajax is nog niet zover om heel veel spelers te kunnen vervangen. Ajax moet juist veel meer naar een vaster elftal om die wedstrijden wat makkelijker te winnen en automatismen erin te slijpen. Je drie beste spelers tegen Besiktas, Mika Godts, Kian Fitz-Jim en Bertrand Traoré, speelden alle drie niet, maar zij waren uitgerekend de drie spelers die vandaag (zondag, red.) het tempo opkrikten toen ze erin kwamen. Zij maakten duidelijk het verschil.”

Ajax-talent Banel nog niet klaar voor eerste elftal

Christian Rasmussen en Jaydon Banel maakten hun opwachting voor Ajax, maar Afellay was allerminst onder de indruk van beide talenten. “Je moet niet alleen maar spelers brengen omdat ze uit de eigen jeugd komen. Ze moeten wel het niveau hebben. Banel is op dit moment niet toe aan Ajax 1.” Farioli lijkt iedereen zo fit mogelijk te willen houden bij Ajax, maar Afellay denkt dat de Amsterdammers daar de rekening voor gepresenteerd gaan krijgen. “Uiteindelijk gaat het om topsport. Tegen NAC heeft hij het ook gedaan en we weten hoe het is afgelopen.”

Eens met Afellay?

  • Ja, Farioli moet niet rouleren
  • Nee, Farioli mag rouleren wat hij wil
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie