Voorbeschouwing PSV – Sporting: Kan PSV drie punten pakken tegen Portugese grootmacht?

Foto: Voorbeschouwing PSV – Sporting: Kan PSV drie punten pakken tegen Portugese grootmacht?

PSV wist in de eerste speelronde van de Champions League niet te winnen van Juventus. In de tweede speelronde wacht op dinsdagavond het Portugese Sporting. Voor de Eindhovenaren is dit een uitgelezen kans om te toetsen waar de club op Europees niveau staat. Zowel Sporting als PSV domineert momenteel in de binnenlandse competities, maar wat kunnen deze twee teams tegen elkaar? Hieronder een uitgebreide voorbeschouwing op dit veelbelovende duel.

🇳🇱 PSV: teaminfo en vorm

PSV presteert uitstekend in de Nederlandse competitie. De club uit Eindhoven staat ongeslagen bovenaan en heeft alle wedstrijden tot nu toe gewonnen. In zeven duels behaalde het team 21 punten. Het indrukwekkende doelsaldo van PSV, 25 doelpunten voor en slechts 4 tegen, onderstreept de dominantie in de Eredivisie. De voorsprong op de nummer twee bedraagt inmiddels vijf punten. Het lijkt erop dat PSV dit seizoen wederom op weg is naar een succesvolle campagne in de competitie, aangezien het elftal voorlopig te sterk is voor de rest van de teams.

Afgelopen weekend speelde PSV tegen Willem II. Hoewel de ploeg uit Tilburg aanvankelijk goed standhield, capituleerde de verdediging uiteindelijk in de tweede helft. Ricardo Pepi, die eens in de basis mocht starten, greep deze kans met beide handen aan. De Amerikaanse spits scoorde tweemaal en leidde PSV naar een 0-2 overwinning.

In de wedstrijd tegen Willem II trad PSV niet eens met zijn sterkste elf aan. Desondanks was het elftal van Peter Bosz nog steeds dominant. Spelers als Noa Lang, Johan Bakayoko en Luuk de Jong begonnen niet in de basis, maar dat bleek geen belemmering voor de uitslag.

Blessures en schorsingen

Joey Veerman moest tijdens de tweede helft het veld verlaten vanwege een blessure. Zijn inzetbaarheid voor de wedstrijd tegen Sporting is nog onzeker. Ivan Perišić maakte tegen Willem II zijn debuut, maar hij is niet speelgerechtigd voor de Champions League aangezien hij niet is ingeschreven. Verder zijn Hirving Lozano en Sergiño Dest vanwege blessures niet inzetbaar.

🇵🇹 Sporting: teaminfo en vorm

Sporting domineert net als PSV in de nationale competitie. Vorig seizoen werd de ploeg met 90 punten kampioen van Portugal en dit jaar is er voorlopig niemand die echt in de buurt komt. FC Porto en Benfica blijven gevaarlijke concurrenten, maar Sporting lijkt op dit moment het sterkst. Net als PSV heeft de club 21 punten verzameld uit zeven duels, met een doelsaldo van 25 voor en slechts 2 tegen, wat nog net iets beter is dan dat van de Eindhovenaren.

In de Champions League begon Sporting ook goed. LOSC Lille werd met 0-2 verslagen. Hoewel Angel Gomes in de eerste helft een rode kaart kreeg, wat Sporting natuurlijk in de kaart speelde, was het team ook met elf tegen elf de bovenliggende partij. Viktor Gyökeres maakte de 0-1 en Zeno Debast schoot van afstand de 0-2 binnen.

Dit weekend won Sporting met 0-3 van Estoril. De Zweed Viktor Gyökeres is de absolute ster van Sporting. Vorig seizoen scoorde hij al veelvuldig en ook dit seizoen is hij uitstekend begonnen. Met 11 doelpunten en 3 assists in 9 wedstrijden is zijn gemiddelde van één doelpunt per 75 minuten indrukwekkend te noemen.

Blessures en schorsingen

Een belangrijk voordeel voor PSV is dat Pedro Gonçalves momenteel geblesseerd is. Normaal gesproken is hij een van de creatiefste spelers aan de kant van Sporting. Ook Jerry St. Juste is geblesseerd en zal het duel tegen PSV missen.

Onderlinge ontmoetingen

In 2019 troffen PSV en Sporting elkaar al in de Europa League. Thuis won PSV destijds met 3-2, maar in Portugal ging de ploeg met 4-0 onderuit. Verder hebben de teams eigenlijk nooit tegen elkaar gespeeld in officiële wedstrijden.

Conclusie

Voor PSV is dit een cruciale test. Zowel PSV als Sporting is op dit moment de dominante kracht in de binnenlandse competities. Als PSV hoge ogen wil gooien in de Champions League, dan zijn deze drie punten van groot belang. Met het thuisvoordeel aan hun zijde kunnen de Eindhovenaren proberen de eerste punten in deze Europese campagne te pakken tegen een verraderlijke tegenstander.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor PSV – Sporting.

Wat is de uitslag van dit duel?

  • PSV wint
  • Gelijkspel
  • Sporting wint
19+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:30
0+
De Vrij reageert geprikkeld op Inter-criticasters
17:10
2+
Lof voor afzwaaiende Griezmann: “Inspiratie voor jonge Fransen”
16:50
4+
Mbappé toch mee naar Lille: bijzondere clash aanstaande
16:30
18+
Bosz reageert op vragen over Lang: “Of hij zal starten?”
16:10
47+
Bosz heeft slechte herinneringen aan Sporting: “We werden weggeblazen”
15:52
110+
Afellay vernietigend in Studio Voetbal over ‘belachelijke’ Ajacied
15:33
212+
‘Deze opdracht staat bovenaan to-do-list van Kroes’
15:13
43+
Prachtig nieuws voor Frenkie de Jong én Barcelona
15:01
830+
‘Nieuwe bondscoach Oranje, Koeman weg’
14:57
69+
Mauro Júnior over toekomst in Nederlands Elftal: ‘Ik zou er voor open staan’
14:54
980+
‘Erik ten Hag steenrijk na ontslag’
14:44
151+
‘Vervanger Ten Hag al bekend’
14:41
34+
Paul Scholes laakt Manchester United en Erik ten Hag in tirade: ‘Ze lijken niet eens te willen voetballen’
14:13
190+
Mogelijke botsing in Oranjekamp na komst nieuw staflid: ‘Hun samenwerking bloedde snel dood’
14:00
39+
Mentorrol Perišić bij tweede kans PSV in miljoenenbal
13:45
55+
PSV-legende tipt tegenstander Sporting als favoriet: ‘Verdediging PSV niet sterk’
13:11
143+
Eljero Elia verlaat amateurwedstrijd tijdens rust vanwege wissel: ‘Emoties zitten hoog’
13:05
19+
Voorbeschouwing PSV – Sporting: Kan PSV drie punten pakken tegen Portugese grootmacht?
13:05
0+
Voorspelling PSV – Sporting: Eindhovenaren houden puntje over na verhitte wedstrijd
12:50
275+
Mislintat-aanwinst geprezen: “Gaat steeds beter spelen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie