De aanstaande miljoenen voor Van Bommel 2

Foto: De aanstaande miljoenen voor Van Bommel 2

In de tijd dat het buiten guur en winderig aan het worden is, ontwikkelt zich in Alkmaar een speler behoorlijk stormachtig: Ruben van Bommel. Vermogende grootmachten in Europa liggen op de loer. AZ gaat miljoenen aan deze groeibriljant verdienen. En in tegenstelling tot anderen denk ik niet dat dit nog al te lang gaat duren.

Opinie: Ruben van Bommel gaat razendsnel een toptransfer maken

Ik zag een enthousiaste Mark van Bommel afgelopen weekend bij zijn oude club Royal Antwerp FC, waar hij als trainer heel grote successen vierde, op de tribune tijdens de stadsderby tegen aartsrivaal Beerschot met zijn handen op elkaar. Grote glimlach op zijn gezicht, hij oogde ontspannen de voormalige patron van Oranje, Barcelona, PSV en Bayern München.

Mes tussen de Van Bommel-tanden

Ook tussen de fans van The Great Old was hij lekker fanatiek, zoals hij op en naast het veld ook kon zijn. Heerlijk vind ik dat, altijd die drang hebben om sportief de beste te willen zijn. En daar dan ook alles voor doen, onverschrokken blaffen en dan ook doorbijten als het moet. Mark ‘met het mes tussen de tanden’ van Bommel had dat en heeft dat nog steeds. Dan kun je ver komen, heeft hij bewezen.

Tijdens een interview op een regionale zender bleek dat ook weer: die blik op zijn gezicht toen hij verhaalde over het winnen, ten koste van wie of wat; dat boeide hem geen ene sikkepit. Heb je als voetballiefhebber Ruben van Bommel weleens goed in de ogen gekeken als hij voor de camera een vraag gesteld krijgt?

Tips van opa Bert

Dan zie je daar datzelfde als bij zijn directe bloedverwant, dat onverzettelijke als het om presteren gaat. Het welbekende leveren op het veld. De pas twintigjarige Ruben ontpopte zich bij traditieclub MVV tot een talent met veel potentie, luisterde aldaar ongetwijfeld ook goed naar de tips van opa Bert van Marwijk.

Goed doordacht werd besloten om de volgende stap te gaan maken, naar AZ. Misschien wel de club met de beste naam qua jeugdopleiding en organisatie in Nederland op dit moment. In huize Van Bommel koos men dus voor Noord-Holland. Waardoor onder meer FC Twente aan het kortste eind trok.

Aanjager van AZ

Inmiddels zijn we alweer enige tijd verder. De Limburgse flankspeler is wat mij betreft eigenlijk al niet meer weg te denken aan de linkerkant binnen het team van trainer Maarten Martens. Door zijn rushes, passeerbewegingen, zijn drive en, niet geheel onbelangrijk, ook zijn doelpunten. Belangrijke goals welteverstaan.

In de Keuken Kampioen Divisie bij Jong, in de Eredivisie, maar eveneens op het Europese toneel voor zijn broodheer en ook in het beloftenteam van Oranje. Ja, ik weet: veel goede momenten wisselt hij nog af met mindere. Dat moet er inderdaad nog uit. Van Bommel junior moet proberen om gedurende een heel groot gedeelte van dit seizoen constant te acteren, ook tegen de sterke concurrenten van AZ.

De stoïcijnse gave van Van Bommel

Kwestie van blijven schaven. Europese topclubs kijken daar namelijk naar: hoe gaat iemand bijvoorbeeld om met druk? Gek genoeg denk ik het antwoord hierop al te weten: dat kan Van Bommel goed. Heeft te maken met dat stoïcijnse, die gave – van thuis uit meegekregen – om immer en altijd weer die concentratie op een hoog level te houden. Onoverwinnelijkheid uit te stralen.

Ten koste van het team dat die middag of avond de tegenstander is. Kan hem dat verrekken wie daar staat op dat moment. AZ heeft dit heel goed in de smiezen gehad. Die gok is een gouden greep geweest. En zal de Alkmaarders behoorlijk wat miljoenen gaan opleveren. Sneller al dan verwacht, let maar op.

Hongerig en uiterst ambitieus als Ruben van Bommel is zal hij dan een nieuwe stap gaan maken. Wederom goed doordacht en weloverwogen, terwijl pa en opa dan op de tribune zullen zitten. Waar ook ter wereld, zal dit duo dan zitten te klappen. Niet om overdreven en opvallend te doen, maar ook een klein beetje uit trots. En dat mag ook.

Over Bjorn Thimister

Bjorn Thimister (1978) schrijft voor SoccerNews.nl onder andere over PSV, Fortuna Sittard, Roda JC, VVV en MVV. Ook richt hij zich onder meer op andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie en Bundesliga en andere opmerkelijke zaken in het voetbal. Elke woensdag schrijft hij op SoccerNews een opinie. Hij is 24 jaar journalist. Tips? [email protected]

Vertrekt Ruben van Bommel volgend seizoen naar een topcompetitie?

  • Ja
  • Nee
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:58
43+
Jürgen Klopp: ‘Ik ga Julian Nagelsmann niet opvolgen bij Duitsland’
17:46
18+
‘Slavia Praag gaat rouleren tegen Ajax’
17:16
2+
Tussen Ousmane Dembélé en Luis Enrique weer koek en ei: ‘In de selectie tegen Nice’
16:45
95+
Op welke zender kijk je Girona – Feyenoord?
16:35
22+
FC Groningen-flapuit bindt in: “Zat beetje te veel in de emotie”
16:20
39+
Beukema schenkt klare wijn: “Beste spits van Nederland”
16:10
186+
Vermoedelijke opstelling Ajax: flinke puzzel voor Farioli
15:59
145+
‘Gravenberch-ramp: transfer van 100 miljoen’
15:55
16+
FC Twente wacht Mourinho-clash: “Ik vind dat mooi”
15:40
58+
Voorbeschouwing Girona – Feyenoord: Priske op zoek naar succes
15:25
36+
‘Premier League-verrassing voor Xavi Simons’
15:15
355+
‘Van PSV naar Liverpool (voor bizar bedrag)’
15:10
28+
Barcelona presenteert vervanger Ter Stegen
15:06
119+
Buitenland schrikt van PSV’er: ‘Alarm’
14:57
118+
‘Zorgen om Ajax-viertal’
14:40
20+
Ten Hag blijft strijdvaardig: “Heb bewezen dat ik altijd prijzen win”
14:30
2580+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Girona: Priske grijpt in
14:20
5863+
‘Eredivisie-voetbal weg bij NOS’
14:10
39+
‘RKC-tiran’ reageert: “Staat zo ver van mij af”
14:00
85+
De aanstaande miljoenen voor Van Bommel 2
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie