Europese pers zag Feyenoord in ‘actiefilm’: “Krankzinnig duel”

Foto: Europese pers zag Feyenoord in ‘actiefilm’: “Krankzinnig duel”

De Europese voetbalpers heeft genoten van het Champions League-duel tussen Girona en Feyenoord (2-3). In Engeland, Duitsland en Frankrijk komen ze superlatieven tekort om de wedstrijd te beschrijven.

Europese pers reageert op overwinning Feyenoord

“Aan het einde van een behoorlijk gekke wedstrijd verzekerde Feyenoord zich van de eerste punten in de Champions League”, schreef het Franse L’Équipe. “De thuisploeg was zeker niet de mindere en was het grootste deel van de wedstrijd gevaarlijker, maar de bezoekers waren simpelweg scherpzinniger. Daarnaast profiteerden zij van verdedigende fouten bij de tegenstander. Girona zal zich wel even achter de oren krabben!”

Bij de BBC vonden ze de wedstrijd iets weghebben van een ‘spannende actiefilm’. “Het was een spannend duel met twee eigen goals en twee gemiste strafschoppen.’ Ook het Duitse Kicker genoot van het spektakel. ‘Feyenoord won een totaal krankzinnig duel van Girona en heeft daarmee de eerste punten te pakken. Het duel had echt alles te bieden, van twee eigen goals en veel verhitte taferelen tot gemiste strafschoppen”, schrijft het Engelse medium.

“Er vielen vijf doelpunten, waren twee gemiste strafschoppen, twee eigen goals en een doelpunt dat werd afgekeurd door de VAR. Een gelijkspel had deze wedstrijd meer recht gedaan, maar Feyenoord ging ervandoor met de zege. Terwijl Girona de controle over de wedstrijd nam, focuste de ploeg van Brian Priske zich vooral op de omschakelmomenten”, schreef het Duitse BILD dat de wedstrijd als ‘volledig wild’ omschreef.

Vond jij de wedstrijd ook zo spectaculair?

  • Ja, echt wel
  • Nee, niet echt
149+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie