‘Terugkeer bij Ajax geen optie’

Foto: ‘Terugkeer bij Ajax geen optie’

Ajax behoorde afgelopen zomer niet tot de mogelijkheden voor Donny van de Beek. Dat vertelt de 27-jarige middenvelder in gesprek met ESPN. De voormalig Ajacied belandde op een dood spoor bij Manchester United en koos ervoor om zijn carrière nieuw leven in te blazen bij het Spaanse Girona.

Terugkeer Donny van de Beek bij Ajax speelde geen moment tijdens transferperiode

Het jeugdproduct van Ajax speelde tussen 2016 en 2020 175 wedstrijden voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Hierin was hij 41 keer trefzeker en gaf hij 34 assists. Van de Beek maakte in 2020 voor 39 miljoen euro de overstap naar Manchester United, waar hij niet wist te overtuigen. Afgelopen zomer mocht hij op zoek gaan naar een nieuwe club; de verrassende nummer drie van LaLiga van het voorbije seizoen meldde zich snel bij de aanvallende middenvelder. “Het contact met Girona was er al heel vroeg”, begint Van de Beek tegenover ESPN. “Eigenlijk direct na het einde van het seizoen namen ze contact op en we waren al vrij snel rond.”

Ondanks zijn vroege contact met Girona, werd Van de Beek veelvuldig gelinkt aan een rentree bij Ajax, al heeft dat nooit gespeeld volgens hemzelf. “Een terugkeer heeft deze zomer niet gespeeld.” Dat het momenteel beter gaat met Ajax doet de middenvelder goed. “Ik denk dat Ajax weer op de goede weg is. Ik heb ze een paar keer zien spelen; je ziet een duidelijk idee. Je ziet een trainer met een plan, dat is de basis. Vanuit daar kunnen ze stappen gaan zetten, dus dat is goed om te zien”, besluit Van de Beek. Op woensdag verloor Girona in de Champions League met 2-3 van Feyenoord.

Had Ajax Van de Beek terug moeten halen?

  • Ja, hij zou zeker een meerwaarde zijn geweest.
  • Nee, hij zou overbodig zijn geweest.
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie