Ten Hag komt met belangrijke update over Malacia

Foto: Ten Hag komt met belangrijke update over Malacia

Tyrell Malacia is hard op de weg terug om weer professionele wedstrijden te gaan spelen. Dat meldde Erik Ten Hag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met FC Porto. De linksback speelde al anderhalf jaar niet meer in het shirt van Manchester United.

Manchester United-trainer Erik Ten Hag meldt dat Tyrell Malacia grote stappen zet richting comeback

De zaak-Malacia is er een die de United-fans al een tijd bezighoudt. Op de linksback-positie hebben ze bij The Red Devils met Luke Shaw namelijk nog een ander zorgenkind, dus is de bezetting op die plek niet denderend. Malacia speelde op 28 mei 2023 voor het laatst in het shirt van Manchester United. Destijds ging het om een thuisduel in de Premier League tegen Fulham.

Een knieblessure hield de Nederlander vervolgens aan de kant. Een tijdje terug begon Malacia weer met trainen, de progressie in die trainingen verloopt volgens trainer Erik Ten Hag goed. Op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met FC Porto van donderdagavond gaf de Nederlandse oefenmeester een update over zijn landgenoot.

“Tyrell boekt een goede vooruitgang op het veld, dit is tot nu toe allemaal tijdens individuele trainingen”, aldus de 54-jarige oefenmeester die zelf onder druk staat. “Hij moet nu alleen nog de grote stap zetten richting het volledig trainen met het team.” De ex-Feyenoorder kan zomaar eens zonder Nederlandse trainer komen te zitten, want Ten Hag kreeg van het bestuur naar verluidt een ultimatum. Als United uit bij FC Porto of Aston Villa (zondag) verliest, kan het gedaan zijn met de ex-trainer van onder meer Ajax.

Denk jij dat Malacia zich terugknokt in de basis?

  • Ja, daar heeft hij de mentaliteit voor
  • Nee, daar heeft hij de kwaliteiten niet voor
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie