Ten Hag wijst United-zondebok aan: ‘Dat frustreert me’

Foto: Ten Hag wijst United-zondebok aan: ‘Dat frustreert me’

Voor Erik Ten Hag zijn een aantal dagen van de waarheid aangebroken. Het lot van de Manchester United-trainer wordt bepaald aan de hand van de Europa League-wedstrijd tegen FC Porto en de Premier League-clash met Aston Villa. De Nederlandse oefenmeester wil daarbij rekenen op Bruno Fernandes, die hem vorige week teleurstelde.

Rode kaart Bruno Fernandes bracht positie Ten Hag aan het wankelen

De 0-3 oorwassing van Tottenham Hotspur was de tweede opeenvolgende thuisnederlaag in de Premier League. Tweemaal gebeurde dat zelfs met dezelfde cijfers, want ook het Liverpool van Arne Slot maakte drie treffers op Old Trafford. Naar verluidt heeft de United-directie Ten Hag een ultimatum gegeven: een verliespartij – vooral de manier waarop – tegen Porto of Villa kan hem de kop kosten.

In aanloop naar het treffen met de Portugezen blikte de 54-jarige coach terug op het duel met de Spurs. “Zoals altijd zijn we teleurgesteld en kwaad als we niet winnen. Kwaad op onszelf, zeker als je verliest op de manier waarop het zondag gebeurde.” Al vroeg mocht Micky van de Ven vanuit de Tottenham-verdediging het hele veld oversteken om een haarfijne assist op Brennan Johnson af te leveren.

Dat niet alleen, op slag van rust pakte aanvoerder Fernandes een rode kaart na een tackle op James Maddison. “Als je zo lang met 10 man moet spelen, frustreert me dat en frustreert dat de ploeg. Zo lang met tien man spelen werkt alleen maar in het nadeel en heeft een grote impact op de wedstrijd. Ook daar moeten we mee dealen. Uit die frustratie en kwaadheid moeten we motivatie putten om de volgende wedstrijd aan te pakken.”

Ten Hag geeft toe vaak te spreken met Sir Jim Ratcliffes voetbaldepartement geleid door sportief directeur Dan Ashworth en technisch directeur Jason Wilcox. “Iedere dag doen we dat. We zijn samen op een reis, begonnen aan een proces waar we ons jawoord aan gaven tijdens de afgelopen zomer. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Dat start met mij als manager. Alleen geldt dat ook voor de jongens op het veld.”

Denk jij dat Ten Hag volgende week nog manager is van Man United?

  • Ja, hij blijft zitten
  • Nee, hij gaat eruit
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie