‘Verdrietig Ayase Ueda-drama’

Foto: ‘Verdrietig Ayase Ueda-drama’

Ayase Ueda staat momenteel in de spits bij Feyenoord, bij afwezigheid van Santiago Giménez, maar Wim Kieft vindt het treurig om de Japanner te zien voetballen. De oud-spits van het Nederlands elftal stelt nu al te weten dat de vervanger van Santi binnenkort weer uit het elftal van trainer Brian Priske verdwijnt.

‘Ayase Ueda verdwijnt uit Feyenoord-elftal’

Kieft is overigens niet bepaald onder de indruk van wat Feyenoord dit seizoen laat zien. In zijn column in De Telegraaf schrijft hij: “Evenals Ajax zal Feyenoord de voetballiefhebber evenmin verwennen. Met een elftal met zeven nieuwe spelers kan je niet anders verwachten. Helemaal omdat ze kwalitatief tekortkomen.”

Hij geeft een voorbeeld: “De Koreaan Hwang is een aardige speler, maar zou in het Feyenoord van afgelopen seizoenen bankzitter zijn. De van Brighton & Hove Albion gehuurde Ibrahim Osman zorgde voor veel dreiging als rechtsbuiten tegen Girona, maar is een aanvaller die ruimte nodig heeft en dat krijgt Feyenoord in de Eredivisie nauwelijks.”

Giménez

Vervolgens krijgt Ueda dus van onder uit de zak: “Het verhaal van de Japanse spits Ayase Ueda, de recordaankoop van vorig seizoen, wordt trouwens steeds treuriger. Arne Slot zei dat hij Ueda blind de positie van Santiago Giménez in de spits zou toevertrouwen bij afwezigheid of een vertrek van de Mexicaan. Alle keren dat Ueda de kans kreeg, heeft hij het niet laten zien. Tegen Girona miste hij twee opgelegde kansen en zelfs de strafschop was aan hem niet besteed. Giménez speelde tot dusver niet groots, maar hij kan rustig aan zijn herstel werken. Ueda gaat hem niet uit de basis houden wanneer de Mexicaan fit is.”

Denk jij dit ook?

  • Ik wel
  • Ik niet
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie