‘Dit is er aan de hand met Brian Brobbey’

Foto: ‘Dit is er aan de hand met Brian Brobbey’

Wat is er toch aan de hand met Brian Brobbey? Wim Kieft weet het wel, want volgens de voormalige international van het Nederlands elftal mist de spits gewoonweg spelritme. En dat komt weer door Francesco Farioli, de trainer van Ajax.

‘Francesco Farioli moet Brobbey laten staan bij Ajax’

“Het lukt Farioli trouwens niet om Brian Brobbey aan het scoren te krijgen”. schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. “Hoewel hij hem toevertrouwde zowel in de Europa League als in de Eredivisie te beschouwen als zijn eerste spits. Heel aardig, maar tegelijkertijd wisselt hij hem iedere wedstrijd na een uurtje. Terwijl Brobbey juist wedstrijden moet uitspelen.”

De oud-voetballer vervolgt zijn relaas: “Hij moet beter en sterker worden en daar heb je negentig minuten voor nodig en geen standaard wissel. Dat werkt averechts. Laat je hem staan dan kan hij in de slotfase misschien een doelpuntje meepikken. Vooralsnog mist hij te vaak grote kansen. Opgelegde kansen zelfs, zoals die twee momenten in de eerste helft tegen Slavia Praag. Bij de eerste kans raakte hij nauwelijks de bal terwijl hij genoeg tijd had en de verre hoek open lag.”

Aanspeelpunt

Maar… de Ajacied houdt de balletjes zo lekker vast, toch? “Je hoort dan dat Brobbey als aanspeelpunt goed speelde. Prima, alleen schuilt daarin het gevaar dat hij zich beperkt tot het zijn van een aanspeelpunt. Zijn snelheid is echter ook een groot wapen en daarmee moet Brobbey zijn loopacties in de diepte blijven maken. Eens zal hij die kansen afmaken. Je denkt dat één doelpunt hem erdoorheen kan helpen, zodat hij de vorig seizoen gemaakte ontwikkeling kan doorzetten.”

Heeft Kieft gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie