‘Xavi Simons maakt ‘Nederlandse’ transfer’

Foto: ‘Xavi Simons maakt ‘Nederlandse’ transfer’

Waar ligt de toekomst van Mohamed Salah? Ook dit seizoen weer is de Egyptenaar misschien wel de belangrijkste speler van Liverpool, maar hij beschikt over een aflopend contract, waardoor hij al vanaf januari mag onderhandelen met andere clubs. Met Paris Saint-Germain bijvoorbeeld, de broodheer van Xavi Simons.

‘Mohamed Salah naar Paris Saint-Germain, Karim Adeyemi en Xavi Simons naar Liverpool’

Volgens de Engelse media hengelen de puissant rijke Parijzenaren nadrukkelijk naar de handtekening van de rechtsbuiten. Kylian Mbappé liet het Parc des Princes in de voorbije zomer achter zich voor het Estadio Santiago Bernabéu en nu heeft PSG geen échte ster onder contract staan. Dat moet dus veranderen met de komst van Salah, die al een paar keer gezegd heeft dat hij zich voorbereidt op een vertrek uit de Premier League.

BILD weet dan weer dat Liverpool mogelijk al een vervanger klaar heeft staan voor zijn sterspeler. The Reds zouden namelijk bezig zijn met Karim Adeyemi van Borussia Dortmund, die midweeks nog een hattrick maakte in de Champions League. De razendsnelle aanvaller moet zo’n vijftig miljoen euro kosten, maar dat is geen probleem voor Arne Slot en de zijnen.

Xavi

Overigens worden The Reds niet alleen met Adeyemi in verband gebracht, maar ook met Xavi Simons. En die staat weer onder contract bij… Paris Saint-Germain. Misschien kan een potje handjeklap er wel voor zorgen dat de toekomst van de international van het Nederlands elftal op Anfield Road ligt. Als Liverpool Salah naar Parijs duwt. Al is de Egyptenaar dus transfervrij, waardoor het best moeilijk wordt om hem dat duwtje te geven.

Simons speelt nu nog op huurbasis bij RB Leipzig, maar PSG is zijn eigenlijke broodheer. Op de een of andere manier lijkt de oud-PSV’er er echter helemaal geen zin in te hebben om óóit in het Parc des Princes te schitteren. Dat werd op het Europees kampioenschap duidelijk bij een onderonsje tussen Georginio Wijnaldum (oud-PSG) en Mbappé. Xavi moet naar verluidt tachtig à honderd miljoen euro kosten. Gaat hij naar Anfield, dan komt hij daar een uitgebreide Nederlandse enclave tegen: Slot, Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch én Cody Gakpo.

Adeyemi en Simons?

  • Goede aanwinsten
  • Mwah…
497+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie