Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord

Foto: Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord

Ayase Ueda zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn wedstrijd tegen Twente. De Japanner moet zijn kans pakken als vervanger van Santiago Giménez en was belangrijk met een doelpunt, maar liet ook meteen zien waarom hij veel kritiek krijgt.

Verslag van wedstrijd Ayase Ueda tegen FC Twente

In de openingsfase was Ueda vrijwel onzichtbaar. Wanneer hij wél in het spel voorkwam, moest hij in de as van het veld de bal opvangen en vasthouden. Dat lukte vaker niet dan wel. Een minuut voor zijn doelpunt raakte hij de bal nog kwijt door zich vast te lopen op de Twentse defensie. De goede kopbal, waarmee hij Feyenoord vlak daarna op 1-0 zette, zorgde ervoor dat hij toch van waarde was.

Het was een belangrijk doelpunt, want daarna kreeg Feyenoord ineens grip op FC Twente. Ueda snoerde alle criticasters de mond, maar liet zich daarna weer van zijn slechtste kant zien. In een aanval met veel tijd én ploeggenoten voor het doel, koos hij voor eigen succes. Hij raakte de bal volledig verkeerd en schoot hem hoog de tribunes in. Het leidde tot grote onvrede bij het Rotterdamse publiek, dat de spits met argusogen blijft bekijken.

In de 74ste minuut kreeg Ueda weer de kans om zich positief te laten zien. Een corner belandde op zijn hoofd, maar zijn kopbal ging naast het doel. De Kuip gaf hem een opbeurend applaus en leek vergevingsgezind. Maar één minuut later zuchtten de supporters massaal, nadat aanspeelpunt Ueda de bal totaal niet onder controle had en kwijtraakte. Ze verwachten meer van hun spits dan alleen een doelpunt en hebben twijfels of Ueda het gemis van Giménez kan opvangen. Dat werd zondagmiddag overduidelijk.

Priske niet tevreden over Ueda

Ook Brian Priske beoordeelt de wedstrijd van Ueda tegen Twente als dubbel. De Feyenoord-trainer had meer verwacht van de spits als aanspeelpunt, zo vertelde hij op de persconferentie in bijzijn van SoccerNews. “Zijn prestaties gaan op en neer. Ik zou willen dat hij de bal vaker vasthoudt dan hij deed in de eerste helft. Hij werd een aantal keer goed aangespeeld. Dan verwachten we dat hij het beter doet.”

Ook de gemiste kans van Ueda werd gezien door zijn trainer. “Hij scoorde een belangrijke goal en had daarna de kans om de wedstrijd af te maken. Om één of andere reden lukte dat niet. Ik denk dat het met vertrouwen te maken heeft. Hij is hier nu een tijdje en had misschien niet het gevoel dat hij een basisspeler was. Nu ligt de druk op zijn schouders en moet hij zijn kwaliteit gaan laten zien.”

Verdient Ueda meer vertrouwen?

  • Ja, hij scoorde.
  • Nee, hij moet beter.
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:42
4+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
139+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
21+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
57+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
43+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
27+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
91+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
150+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
42+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
58+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
424+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
77+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
46+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
162+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
203+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
104+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
65+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
159+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
111+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
176+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie