‘Makkelie-tirade krijgt staartje voor Bosz’

Foto: ‘Makkelie-tirade krijgt staartje voor Bosz’

De snoeiharde tirade aan het adres van scheidsrechter Danny Makkelie kan PSV-trainer Peter Bosz nog wel eens duur komen te staan verwacht Kenneth Perez. De analist vindt dat Bosz te ver is gegaan en rekent erop dat er een tuchtzaak komt.

Perez hekelt Makkelie-tirade Bosz en verwacht tuchtzaak

Bosz was woedend op Makkelie in de slotfase van de wedstrijd tussen PSV en Sparta. De oefenmeester vond dat de Eindhovenaren recht hadden op een strafschop, nadat Johan Bakayoko lichtelijk werd vastgehouden. Makkelie zag er geen strafschop in, waarna Bosz in woede ontstak. Het leverde de PSV-trainer een gele kaart op. Bosz gaf na afloop van de wedstrijd toe geen fan te zijn van de arbiter, maar Perez vertelde bij ESPN de kritiek onterecht te vinden. “Totaal niet. Het sloeg helemaal nergens op wat hij zei.”

Volgens Perez ging Bosz de grens over met zijn gedrag. “Dat zou hetzelfde zijn als wij zouden zeggen dat Bosz er helemaal niks van kan. Dat is natuurlijk ook niet de waarheid. Deze overtreding was geen overtreding, en was absoluut niet penaltywaardig.” Ook Vink vond het gedrag van Bosz opmerkelijk. “Ik denk dat hier een gedeelte frustratie naar voren kwam.” De analist doelde daarmee op het verleden van Bosz, die in zijn periode als trainer van Heracles Almelo en Vitesse driemaal rood kreeg van Makkelie. “Er zijn een aantal momenten, en ik praat niks goed want hij moet hier niks over zeggen, maar hij ging hierin te ver door om Makkelie zo te bejegenen.”

Tuchtzaak voor PSV-trainer Bosz?

Makkelie vertelde zondag zelf dat het mooi zou zijn als PSV Bosz gaat aanspreken op zijn uitlatingen, maar het Eindhovens Dagblad verwacht dat dit niet zal gebeuren. Perez verwacht echter dat het voorval nog een staartje gaat krijgen. “Hier wordt toch wel een tuchtzaak van gemaakt? Het is gewoon niet handig van hem. Ik snap het wel. Alles gaat lekker, hij voelt zich sterk en gaat daar op die manier mee om, maar kies dan een beter moment uit om je gram te halen. Dit was geen duidelijke overtreding.”

Moet Bosz gestraft worden voor zijn uitlatingen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
320+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie