‘Boring Ajax’ aangepakt: “Wordt nooit echt sexy”

Foto: ‘Boring Ajax’ aangepakt: “Wordt nooit echt sexy”

Marciano Vink verwacht dit seizoen geen spectaculair voetbal van Ajax. De analist baseert dat op de filosofie van trainer Francesco Farioli, die volgens Vink veelal voor veiligheid kiest. Van ‘sexy voetbal’ is in ieder geval geen sprake stelt Vink bij ESPN.

Vink kritisch op veilig spelend Ajax

Bij Dit was het Weekend vertelde Vink allerminst onder de indruk te van Ajax na de 3-1 overwinning op FC Groningen. “Ik heb naar geschuif gekeken, naar spelers die stilstonden, ik heb spelers die goed begonnen steeds minder zien worden. Tot je noodzakelijke wissels moet doen, net als tegen RKC Waalwijk. Dat was nu ook weer.”

Dat Weghorst nog de winnende zou maken had Vink al min of meer voorzien. “Wout Weghorst kwam in de 81ste minuut in het veld en je voelde dat het een Weghorst-wedstrijd zou worden. Het was een typische Ajax-wedstrijd die we de laatste tijd te vaak hebben gezien.” De analist vond dat Ajax weinig risico in het spel legde. “Er liggen mogelijkheden die niet gebruikt werden. Kenneth Taylor was in de eerste helft vaak de vrije man tussen de linies, die had het moment met Brian Brobbey kunnen zoeken en dan doorbewegen. Maar het kwam dan te laat of helemaal niet. Er zit veel veiligheid in het spel van Farioli, waardoor het nooit echt sexy wordt.”

Perez heeft geen hoge pet op van Ajax

Kenneth Perez vertelde dat zijn verwachtingspatroon van Ajax sowieso al niet hoog was. “Ik schat Ajax niet zo hoog in als de rest, dus ik vond dit al goed. Normaal gesproken is zo’n wedstrijd een abc’tje, maar de laatste jaren zien we wel vaker dat dat niet meer het geval is.”

Is het spel van Ajax saai?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, spelen best leuk
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie