‘Keihard PSV-signaal voor Peter Bosz’

Foto: ‘Keihard PSV-signaal voor Peter Bosz’

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de kritiek die Peter Bosz leverde aan het adres van scheidsrechter Danny Makkelie. De voetbaljournalist noemt de uitlatingen van de PSV-trainer ‘kleinzielig’ en spoort de PSV-leiding aan om Bosz op het matje te roepen.

Driessen eist PSV-ingreep na wangedrag Bosz

“Ik ben altijd boos op Makkelie. Ik vind het helemaal niks”, foeterde Bosz zaterdagavond voor de camera van ESPN. Volgens Driessen is het commentaar van Bosz uiterst beroerd getimed nu de KNVB campagne voert om meer scheidsrechters te werven. “De PSV-trainer liet zich van zijn slechtste kant zien bij PSV – Sparta”, tekent Driessen op in De Telegraaf.

“Het is zelfs kleinzielig”, vervolgt Driessen zijn relaas. “Hoe professioneel is dat van de trainer-coach van de landskampioen? En hoe kan hij van zijn spelers verwachten of zelfs eisen dat ze zich gedragen richting de arbitrage als hij zichzelf niet in de hand heeft?”

Clubleiding PSV moet Bosz op het matje roepen

Volgens Driessen moet de clubleiding van PSV Bosz dan ook op het matje roepen. “Als directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart staan voor normaal gedrag van werknemers van PSV dan moeten zij hun succestrainer publiekelijk aan z’n oren trekken over diens gedragingen richting Makkelie. Al is het voor de bühne, het is een signaal dat iedereen bereikt en misschien zelfs extra scheidsrechters oplevert als men ziet dat het clubs menens is als het gaat om het beschermen van arbiters.”

Driessen stelt dat de PSV-directie daarmee ook laat zien dat gemaakte afspraken met het trainersgilde nagekomen worden. “Als Brands en Stewart staan voor normaal gedrag van werknemers van PSV dan moeten zij hun succestrainer publiekelijk aan z’n oren trekken over diens gedragingen richting Makkelie. Al is het voor de bühne, het is een signaal dat iedereen bereikt en misschien zelfs extra scheidsrechters oplevert als men ziet dat het clubs menens is als het gaat om het beschermen van arbiters.”

Moet de clubleiding van PSV Bosz op het matje roepen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie