‘Farioli neemt drastisch Weghorst-besluit’

Foto: ‘Farioli neemt drastisch Weghorst-besluit’

Wout Weghorst was zondag de gevierde man bij Ajax met de 2-1 in blessuretijd. Bij de supporters lijkt de aanvaller al niet meer stuk te kunnen en ook Mikos Gouka verwacht dat Weghorst straks de voorkeur gaat krijgen boven Brobbey.

Weghorst dringt Brobbey uit Ajax-basis

“Het wordt voor Brobbey een strijd die hij niet kan winnen”, stelt Gouka in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Weghorst is zo bedreven om zichzelf op het juiste moment goed te positioneren. Hij wint wel op punten bij de supporters en de technische staf.”

Volgens Gouka zal Francesco Farioli gaan overwegen of hij Weghorst niet moet laten beginnen. “Het is ongelofelijk hoe vaak hij (Weghorst, red.) impact heeft met zo’n invalbeurt. Ik kan me voorstellen dat je als trainer denkt dat Brobbey een slechtere invaller is dan Weghorst, maar misschien is Brobbey ook wel een slechtere starter dan Weghorst.”

Ondanks dat Brobbey nog niet heeft gescoord is de spits volgens Gouka wel een belangrijke schakel in het aanvalsspel van Ajax. “Ik denk dat het alleen maar goed is dat Farioli een completere spits van hem wil maken. Daarvoor was het op fysiek vlak vaak nog niet compleet genoeg, dus dat valt alleen maar te prijzen.” Gouka is daarnaast van mening dat Farioli Ajax weer wat lichtpuntjes aan het bezorgen is. “De achterstand was voor Ajax begrippen erg moeizaam. Voor Farioli is het natuurlijk ideaal werken. Alles dat nog niet op rolletjes loopt, maar toch wel een klein beetje erop begint te lijken, dat wordt al omarmd. Dat is al beter dan dat Steijn, Van ‘t Schip en Heitinga hebben gedaan.”

Verwacht jij dat Weghorst straks de voorkeur krijgt?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
375+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie