Swart geschokt door dood Neeskens: “Dit is toch niet waar?”

Foto: Swart geschokt door dood Neeskens: “Dit is toch niet waar?”

Johan Neeskens is zondag op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws is bij Sjaak Swart ingeslagen als een bom, zo blijkt uit een reactie van Mister Ajax.

Sjaak Swart rouwt om overlijden Johan Neeskens

“Dit is toch niet waar? Hier schrik ik heel erg van”, reageert de verbouwereerde Swart tegenover de NOS. “Ik heb hem een paar dagen geleden nog gesproken. Ik zou hem 16 oktober nog zien, bij Guus Hiddink. We hadden een afspraak met allemaal andere oud-voetballers.”

“Ik heb Johan altijd als mijn eigen zoon beschouwd”, vervolgt de geëmotioneerde Swart. De band tussen de twee was dus hecht. “Hij heeft zelfs nog bij me in huis gewoond. Hij heeft 55 jaar geleden twee jaar bij mij gewoond. Ik was zijn tweede vader, zei hij.”

Ook Arie Haan aangeslagen

Arie Haan is eveneens ‘erg geschrokken’. “Totaal onverwacht. Hij vertelde dat-ie een gymzaal had aan huis en dat hij vier keer per week trainde. Daarom ben ik zo geschrokken. We hebben elkaar twee maanden geleden nog gezien. In Zuid-Frankrijk, met de vrouwen erbij, hebben we nog een paar keer gegolfd. Johan was superfit. Er was niks aan de hand.”

“Voetbal was zijn leven, Johan kon niet zonder”, vervolgt Haan. “Daarom was hij zo blij met WorldCoaches van de KNVB. Ging-ie zeker vier keer per jaar voor op pad. Vond-ie fantastisch. Het wordt nu wel heel dunnetjes met m’n medespelers van Oranje en Ajax. Een voor een vallen ze weg. Ik moet dit echt even verwerken.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie