Wieffer met perspectief bij Oranje: “Dat was frustrerend”

Foto: Wieffer met perspectief bij Oranje: “Dat was frustrerend”

Mats Wieffer was enigszins verrast dat hij toch werd opgeroepen voor deze interlandperiode van het Nederlands elftal. De middenvelder van Brighton & Hove Albion zat niet in de voorselectie, maar krijgt de kans om Ronald Koeman te overtuigen. Na zijn transfer van Feyenoord naar de Premier League zet hij het WK van 2026 als stip op de horizon, zo vertelt hij aan SoccerNews.

SN interviewt: Mats Wieffer, Oranje-international

Voor het eerst sinds maart van dit jaar zit Mats Wieffer weer bij de definitieve selectie van Oranje, terwijl hij niet in de voorselectie zat. Door de afmelding van Jerdy Schouten kwam er een plekje voor hem vrij. “Ik was een beetje verrast, maar toen Schouten wegviel, hoopte ik wel dat ik erbij zou zitten”, stelt Wieffer langs het trainingsveld in Zeist. “De afgelopen periode was een beetje lastig. Ik begon bij Brighton met een blessure, maar het bevalt allemaal goed.”

Afgelopen zomer bevatte voor Wieffer mooie en minder mooie momenten. Eerst miste hij door een bovenbeenblessure het EK in Duitsland. “Dat was erg frustrerend. Ik had een risico genomen om de bekerfinale met Feyenoord te spelen, maar dat pakte verkeerd uit. Daardoor zat ik thuis op de bank naar het EK te kijken. Soms dacht ik: ‘Daar had ik kunnen staan’. Ik heb geprobeerd om me er snel overheen te zetten toen duidelijk was dat het niet haalbaar was. Ik heb de wedstrijden als fan gekeken. Toen ze steeds verder kwamen, dacht ik wel: ‘Het zal toch niet dat ik het op deze manier mis.’ De finale halen zat er zeker in.”

Spelen in het walhalla van het voetbal

Zijn overstap van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion zorgde ervoor dat de zomer ook een hoogtepunt kende. De oud-speler van Excelsior en FC Twente droomde altijd al van de Premier League. En het valt hem niet tegen. “Ik ben er nog relatief kort, maar tot nu toe is het wat ik ervan verwacht had. Ik heb al in mooie stadions gespeeld, bijvoorbeeld bij Chelsea en Everton voelde ik veel historie. Ik heb niet in andere competities gespeeld, dus ik kan het niet vergelijken. Wat ik hier zie, is mooi.”

Er waren meer clubs in de markt voor Wieffer, maar zijn keuze voor Brighton was snel gemaakt. Hij legt uit waarom. “Het plaatje dat ze schetsten heeft me overtuigd. Ze wilden me al voor een langere periode halen. De club wil investeren en zich meten met de grote teams. Ik geloof dat dat mogelijk is, wanneer we in goede doen zijn. Ik heb ook met Bart Verbruggen (ook Oranje-international, red.) gepraat en die vertelde goede dingen over de manier van spelen en hoe het wonen is. Het is relatief dichtbij huis en op een goede plek in Engeland.”

In beeld blijven bij Oranje

Het belangrijkste met het oog op Oranje was misschien wel het perspectief van veel speelminuten. Wieffer kende wat opstartproblemen bij Brighton vanwege een volgende blessure, maar heeft vertrouwen dat hij op termijn veel gaat spelen. Dat moet er uiteindelijk voor zorgen dat hij er op het WK van 2026 wél bij is. “Als je bij het Nederlands elftal komt, is het een doel om een toernooi mee te maken. Het is nog ver weg. Ik moet zorgen dat ik goed speel en fit ben. Als ik veel speel bij Brighton, kan ik in beeld blijven bij Oranje.”

De komende interlandperiode kan de middenvelder een goede stap zetten om zichzelf te bewijzen bij het Nederlands elftal. “Bewijsdrang heb je altijd. Dat is nu niet per se meer dan normaal. Ik ben altijd gedreven om het bij Oranje te laten zien. Ik heb mijn uiterste best gedaan om erbij te zitten. Nu ik erbij ben, hoop ik de wedstrijden te spelen. Ik ben weer helemaal fit en heb er veel zin in.”

Zou jij Wieffer altijd selecteren?

  • Ja, zonder twijfel.
  • Nee, er zijn betere opties.
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:29
0+
Boskamp rouwt na verlies ‘wereldgozer’ Neeskens: “Onderlinge respect was gigantisch”
19:17
13+
Laat Rensch Ajax in de steek? ‘Weet niet of ik ga verlengen’
18:57
5+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach: “Zo ben ik als persoon”
18:48
0+
Ajax schiet te hulp bij cruciale operatie voor Rep
18:28
40+
Wieffer met perspectief bij Oranje: “Dat was frustrerend”
18:28
20+
Gemankeerde Duitse ploeg nestelt zich in underdogpositie tegen Oranje
18:07
34+
Volgende geblesseerde Feyenoord: international meldt zich af
17:48
10+
Cillessen en Sinkgraven krijgen na drie maanden alweer nieuwe trainer
17:29
61+
Gestopt icoon noemt naam van Van Gaal bij dankwoord
17:09
107+
Moyes doet iedereen versteld staan met bizarre uitspraken over Ten Hag
16:50
26+
Van de Ven begroet bekend gezicht bij Oranje: “Zonder hem was het anders gelopen”
16:30
61+
Brobbey snakt naar hele wedstrijd: “Dat is wel eens moeilijk”
16:10
50+
Veel speelminuten lonken: concurrent De Ligt uitgeschakeld
15:50
206+
PSV mist verdediger in topper tegen AZ
15:31
60+
Tweede keus bij Oranje: “Niet makkelijk om elke keer naar Zeist te komen”
15:12
148+
Bosz hangt straf boven het hoofd door Makkelie-uitspraken
15:00
65+
Wieffer: ‘Had dat al verwacht, wat hij bij Feyenoord deed…’
14:37
315+
Brobbey bijt van zich af na nieuwe kritiek: ‘Hij blijft maar over mij praten’
14:22
100+
‘Mbappé kan zo een psychische inzinking krijgen, hij heeft geen leven’
14:05
159+
‘Jahanbakhsh heeft eindelijk nieuwe club beet’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie