Rico Lewis

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Rico Lewis

Rico Lewis is een Engelse vleugelverdediger. De international van Engeland is een jeugdexponent van zijn huidige werkgever Manchester City.

  • Lewis speelt momenteel voor Manchester City
  • De rechtsback veroverde in 2024 zijn tweede Premier League-titel
  • Hij won tevens de Champions League, Europese Supercup, wereldbeker en FA Cup
  • Lewis debuteerde in 2023 als A-international van Engeland

Clubcarrière Ricardo Lewis

Rico Henry Mark Lewis zag op 21 november 2004 het levenslicht in Bury (Greater Manchester). Op achtjarige leeftijd werd de rechtspoot opgenomen in de jeugdopleiding van Manchester City. De rechtsback maakte een goede ontwikkeling door en wist in juli 2022 zijn eerste profcontract binnen te slepen.

Doorbraak bij Manchester City

Lewis maakte in de zomer van 2022 de sprong naar de A-selectie van Manchester City. Manager Pep Guardiola liet de verdediger op 13 augustus van dat jaar debuteren in de Premier League-wedstrijd tegen AFC Bournemouth (4-0 zege). Na 82 minuten viel hij in voor de moegestreden Kyle Walker. Bijna twee maanden later, op 5 oktober, maakte hij ook zijn Champions League-debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen (5-0 zege). In datzelfde toernooi maakte Lewis op 2 november 2022 zijn eerste treffer als profvoetballer, thuis tegen het Spaanse Sevilla (3-1).

Rico Lewis (Manchester City)
Met Pep Guardiola én de Champions League-bokaal (Pro Shots)

Guardiola gunde Lewis in het seizoen 2022-2023 in totaal 23 keer speeltijd. Hij had daarmee een waardevol aandeel in het veroveren van de landstitel, FA Cup en Champions League. In het volgende seizoen won de verdediger niet alleen zijn tweede Premier League-titel, maar ook de Europese Supercup en wereldbeker voor clubs. Met 27 officiële optredens (twee doelpunten) steeg zijn eigen aandeel licht. Beide doelpunten maakte hij dat jaargang in de duels met Crystal Palace.


Interlandcarrière Rico Lewis

Lewis doorliep verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Engeland. Bondscoach Gareth Southgate liet hem op 20 november 2023 debuteren als A-international van Engeland, dat tegen Noord-Macedonië bleef steken op een 1-1 gelijkspel. De rechtsback maakte meteen de negentig minuten vol. Zijn tweede interland speelde hij een klein jaar later, op 10 september 2023, in de Nations League-wedstrijd tegen Finland (2-0 zege). Tussendoor behoorde Lewis niet tot de EK-selectie van The Three Lions.

Laatste update: 8 oktober 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie