Conor Gallagher

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Conor Gallagher

Conor Gallagher is een Engelse middenvelder met Ierse roots. De international van Engeland verruilde Chelsea in de zomer van 2024 voor Atlético Madrid.

  • Gallagher speelt momenteel voor Atlético Madrid
  • De middenvelder kwam in 2024 over van Chelsea
  • Hij speelde eerder voor Charlton Athletic, Swansea City, West Bromwich Albion en Crystal Palace
  • Gallagher debuteerde in 2021 als international van Engeland
  • Met de Onder-17 veroverde hij de wereldtitel

Clubcarrière Conor Gallagher

Conor John Gallagher zag op 6 februari 2000 het levenslicht in Epsom. In zijn geboorteplaats voetbalde de rechtspoot voor Epsom Eagles. Op achtjarige leeftijd maakte de middenvelder, wiens broers Jake en Daniel eveneens voetballen, de overstap naar de jeugdopleiding van Chelsea. In Londen ondertekende hij ook zijn allereerste profcontract.

Verhuurd aan Charlton en Swansea

Gallagher maakte in de zomer van 2019 een huurtransfer naar Charlton Athletic. Op 3 augustus van dat jaar maakte de middenvelder zijn professionele debuut in de uitwedstrijd tegen Blackburn Rovers (1-2 zege) door na 66 minuten in te vallen voor Naby Sarr. Een week later vierde hij zijn basisdebuut met een doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Stoke City (3-1 zege). In de eerste helft van het seizoen liep zijn aandeel op naar 26 gespeelde wedstrijden, zes doelpunten en vier assists.

Chelsea verhuurde Gallagher in januari 2020 opnieuw, met ditmaal Swansea City als bestemming. Hier maakte hij op 18 januari zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Wigan Athletic (2-1 zege). De rechtspoot had met zeven assists in negentien Championship-wedstrijden een aandeel in het bereiken van de play-offs. Een Premier League-ticket voor The Swans bleef evenwel uit door toedoen van Brentford. In de halve finale mocht Gallagher beide wedstrijden opdraven.

Nieuwe verhuurperiodes

In september 2020 maakte Gallagher de tijdelijke overstap naar West Bromwich Albion. Uitgerekend tegen Brentford maakte hij zijn eerste minuten voor The Baggies, die in de League Cup aan het langste eind trokken (na strafschoppen). Zijn Premier League-debuut volgde op 19 oktober in de doelpuntloze thuiswedstrijd tegen Burnley. De Chelsea-huurling besliste ruim een maand later, op 28 november, de thuiswedstrijd tegen Sheffield United door de enige treffer op te eisen.

Na 32 optredens voor West Bromwich Albion (twee doelpunten) vond Chelsea de tijd nog altijd niet rijp voor een eerlijke kans. Om die reden vertrok hij in de zomer van 2021 andermaal op huurbasis en ditmaal viel de keus op Crystal Palace. Gallagher debuteerde opnieuw met een thuiswedstrijd tegen Brentford (0-0). Een week later, op 28 augustus 2021, scoorde hij tweemaal in de uitwedstrijd tegen West Ham United. Deze Premier League-ontmoeting eindigde in 2-2.

Met acht doelpunten en vijf assists in 39 officiële wedstrijden liet Gallagher een goede indruk achter bij Crystal Palace. Hij werd zelfs verkozen tot Player of the Year. Ditmaal raakten de verantwoordelijken bij Chelsea wel voldoende onder de indruk van diens kwaliteiten. In de zomer van 2022 haalden de Londenaren hem definitief bij de A-selectie.

Belangrijk voor Chelsea

Gallagher debuteerde op 6 augustus 2022 dan toch voor Chelsea, dat een 0-1 zege behaalde bij Everton. In de negende minuut van de blessuretijd viel de middenvelder in voor Jorginho. Op 14 september debuteerde hij eveneens in de Champions League tijdens het bezoek aan het Oostenrijkse RB Salzburg (1-1). Gallagher had vervolgens nog een kleine maand nodig om zijn eerste Chelsea-treffer te produceren. Uitgerekend in het weerzien met Crystal Palace maakte hij vlak voor tijd het winnende doelpunt (1-2).

Met 45 officiële optredens (drie doelpunten) groeide Gallagher in het seizoen 2022-2023 uit tot een vaste waarde bij Chelsea. In het seizoen 2023-2024 nam zijn waarde alleen maar toe. Niet alleen mocht de middenvelder veelvuldig de aanvoerdersband dragen, maar ook presteerde hij voorbeeldig met zeven doelpunten en negen assists in vijftig officiële wedstrijden. Een hoofdprijs leverde dat niet op. In de finale van de League Cup verloor de Londense formatie van Liverpool (0-1 na verlenging).

Transfer naar Atlético Madrid

Na 95 officiële wedstrijden in Chelsea-tenue vertrok Gallagher in de zomer van 2024 naar Atlético Madrid. De Spaanse topclub telde zo’n 42 miljoen euro neer voor zijn handtekening. Op 25 augustus debuteerde de middenvelder met een 3-0 overwinning op Girona. Zijn eerste treffer volgde een aantal weken later, op 15 september, tijdens de thuiswedstrijd tegen Valencia. De manschappen van trainer Diego Simeone wisten ook deze confrontatie in LaLiga met 3-0 te winnen.

Conor Gallagher (Atlético Madrid)
Als speler van Atlético Madrid (Pro Shots)

Interlandcarrière Conor Gallagher

Gallagher doorliep verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Engeland. Met de Onder-17 behaalde hij in 2017 de wereldtitel. De middenvelder debuteerde meer dan vier jaar later, op 15 november 2021, in de nationale ploeg van Engeland. Het werd een gedenkwaardige avond dankzij een tienklapper op bezoek bij San Marino (0-10). Halverwege mocht hij van bondscoach Gareth Southgate invallen voor Kalvin Phillips.

Tijdens het WK van 2022 fungeerde Gallagher van begin tot eind als reservespeler. Op het EK van 2021 mocht hij daarentegen vijfmaal opdraven, waaronder de halve finale tegen Nederland (2-1 zege na verlenging). The Three Lions verloren de EK-finale vervolgens met 1-2 van Spanje.

Laatste update: 8 oktober 2024

Meer nieuws over Conor Gallagher

07:50
2430+
‘Doemscenario dreigt voor Álvarez’
12:16
87+
Van Hecke krijgt rood tegen Chelsea na flinke beuk
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie