Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?

Foto: Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?

Met vier punten uit twee wedstrijden is het Nederlands elftal prima aan de Nations League begonnen. De strijd om de eerste plek in de poule wordt voornamelijk met Duitsland gevoerd. Maar om in die strijd te blijven moet wel van de andere twee landen gewonnen worden. Dat lukte tegen Bosnië en Herzegovina, maar nu moet dat kunstje herhaald worden op bezoek bij Hongarije. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

🇭🇺 Hongarije: teaminfo en vorm

Met Duitsland en Nederland in de poule is de kans voor Hongarije groot dat het samen met Bosnië en Herzegovina moet strijden tegen degradatie uit Divisie A. Zorgen voor een verrassing is het land echter niet vreemd. Tijdens de vorige Nations League lootten de Hongaren de Poule des Doods met Duitsland, Engeland en Italië, maar ze verrasten vriend en vijand door twee keer van Engeland te winnen en vier punten te pakken tegen Duitsland. Italië werd eerste, maar Hongarije verrassend tweede.

Hongarije gaat echter niet bepaald in vorm deze wedstrijd in. Tijdens de voorbereiding op het EK werd met 2-1 verloren van Ierland en met 3-0 gewonnen van Israël. Het eindtoernooi zelf werd een kleine deceptie. Na nederlagen tegen Zwitserland (1-3) en Duitsland (2-0) was een 0-1-zege tegen de Schotten niet genoeg om door te gaan. Na een 5-0-nederlaag tegen Duitsland en een 0-0-gelijkspel tegen Bosnië en Herzegovina heeft Hongarije nu twee keer gescoord in de laatste vijf duels.

Ten opzichte van de vorige interlandperiode is de bekendste naam die er niet bij is die van RB Leipzig-doelman Péter Gulácsi. Bondscoach Marco Rossi heeft nog wat bekende namen over in zijn selectie. Achterin zal Willi Orbán (ook van Leipzig) een belangrijke rol innemen, Milos Kerkez kan op de linkerflank in actie komen en Dominik Szoboszlai zet als aanvoerder de lijnen uit vanaf het middenveld. Voorin kijkt men voornamelijk naar Roland Sallai, sinds dit seizoen actief voor Galatasaray.

Blessures en schorsingen

Tijdens de puntendeling met Bosnië en Herzegovina stond Dénes Dibusz onder de lat. De sluitpost van Ferencváros zal waarschijnlijk ook nu Gulácsi vervangen. Kerkez speelde in de laatste interland als invaller mee en hij zal hopen nu in de basis te mogen starten. De bonkige spits Martin Ádám is een publiekslieveling, maar zal waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een rol als pinchhitter.

🇳🇱 Nederland: teaminfo en vorm

Ronald Koeman kreeg eind vorige maand een vaste opvolger van de naar Liverpool vertrokken assistent Sipke Hulshoff. Dwight Lodeweges nam tijdens het EK de honneurs waar, maar vanaf nu is het aan Wim Jonk om Koeman bij te staan. Zij gaan (samen met Erwin Koeman) als staf op jacht naar succes in de Nations League. Samen met Spanje en Italië is Nederland het enige land dat meer dan eens de finaleronde van de Nations League heeft bereikt. Dat is door de vernieuwde opzet gemakkelijker geworden, dus driemaal is het doel voor dit jaar.

Na de eerste twee duels moet je concluderen dat dit mogelijk is. Tegen Bosnië en Herzegovina was het niet altijd hoogstaand, maar werd uiteindelijk toch comfortabel met 5-2 gewonnen. Daarna volgde een mooi 2-2-gelijkspel tegen Duitsland. Door deze resultaten hebben Koeman en zijn spelers nu de laatste vier wedstrijden op een rij afgesloten met doelpunten aan beide kanten van het scoreformulier. Want de laatste EK-duels waren een 2-1-zege op Turkije en de 1-2-nederlaag tegen Engeland in de halve finales.

Koeman verwelkomde Jonk in zijn staf, maar moet ook een hoop spelers missen. Achterin kan hij niet beschikken over Quilindschy Hartman, Nathan Aké, Jan Paul van Hecke en Jurriën Timber en op het middenveld mist hij Frenkie de Jong, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Teun Koopmeiners. Er waren te veel twijfels over de fitheid van Wout Weghorst, waardoor ook de reguliere pinchhitter van Nederland er niet bij is. Met Nick Olij en Ian Maatsen zijn er twee mogelijke debutanten.

Blessures en schorsingen

Bart Verbruggen heeft zijn plek onder de lat inmiddels wel veiliggesteld, maar daarvoor zijn er nog veel vragen. Blijft Denzel Dumfries staan, ondanks dat hij vaak op de bank zit bij Internazionale? Wie zou hem vervangen: Jeremie Frimpong of Lutsharel Geertruida? Staat Matthijs de Ligt weer in de basis? Wie speelt als linksback en als spits? Waar staat Xavi Simons? De Oranje-puzzel van Koeman is nog niet volledig gelegd.

Onderlinge ontmoetingen

Van de zeventien onderlinge interlands tussen deze landen won Oranje er tien en Hongarije vijf. De laatste Hongaarse zege was echter wel in 1984. Sindsdien won Nederland negen keer op rij. Het doelsaldo in de laatste zes interlands is met 34-7 zelfs enorm in Nederlands voordeel. De laatste ontmoeting eindigde in een 8-1-zege voor Oranje, tijdens de kwalificatie voor het WK 2014.

Conclusie

Historisch heeft Nederland een enorm voordeel tegen Hongarije. Maar de tijden zijn veranderd en dat land is een stuk sterker geworden. Ondanks dat lijkt de ploeg van Ronald Koeman toch een hoop meer kwaliteiten te hebben en zou dit een overwinning voor Nederland moeten worden.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Hongarije – Nederland.

Wint Nederland opnieuw?

  • Ja, hoor.
  • Nee, Oranje struikelt over Hongarije.
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:46
12+
Van de Ven is ‘op de brommer’: “Dat is een natuurtalent”
23:25
8+
Zo werd Frenkie de Jong overtuigd om toch voor Barça te kiezen
23:05
14+
Multifunctionele Oranje-klant duidelijk over positie: “Het liefst speel ik daar”
22:41
240+
‘PSV neemt duidelijk standpunt in bij eventuele schorsing Bosz’
22:21
61+
Complimenten voor Farioli: “Team gesmeed met heel bereidwillige spelers”
21:58
22+
Zeer verrassende Barça-move: “Ik had je uitgelachen”
21:34
81+
“Fans in Tsjechië vonden Priske ook niet leuk”
21:10
40+
Tadic zocht contact met Twente-speler: “Waardeer ik enorm”
20:46
132+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:22
62+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
20:18
22+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
17+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
24+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
42+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
32+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
18:38
61+
Erling Haaland gooit olie op Arsenal-vuur: ‘Sowieso weinig spijt’
18:05
86+
Urenlange discussie Manchester United-bestuur eindigt met Ten Hag onveranderd aan het roer
17:45
62+
Sergio Agüero sleept oude club FC Barcelona voor de rechter: ‘Claim is drie miljoen euro’
17:20
266+
Feyenoord kroont zichzelf kampioen in plaats van PSV volgens jaarverslag: ‘Opmerkelijk’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie