Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens

Foto: Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens

Het Nederlands elftal speelt vrijdag de derde groepswedstrijd in de Nations League. Oranje gaat dan op bezoek bij Hongarije, waarmee het nog niet de degens mee kruiste. Bondscoach Ronald Koeman lijkt zijn elftal in grote lijnen wel te hebben staan, maar toch zijn er nog twee vraagtekens. Wie speelt er in de spits en wie krijgt er een plaatsje op het middenveld nu Frenkie de Jong en Jerdy Schouten ontbreken?

Vermoedelijke opstelling Nederland in de Nations League tegen Hongarije

Opnieuw ontbreken er de nodige middenvelders in de selectie van Oranje voor de aankomende Nations League-wedstrijden wegens blessureleed. De Jong is inmiddels wel op de weg terug bij Barcelona, maar ook Schouten en Teun Koopmeiners zijn niet van de partij. Schouten kampt met ‘algehele vermoeidheid’ en voor Koopmeiners zijn de druiven opnieuw zuur. De middenvelder van Juventus moest ook al de vorige interlands laten schieten. Guus Til werd als vervanger opgeroepen. Ook Sem Steijn bleek een optie, maar Koeman koos toch voor de PSV’er.

Achterin lijkt het wel duidelijk hoe Koeman het voor zich ziet. De keuzeheer van Oranje heeft Bart Verbruggen aangewezen als eerste doelman, terwijl ook Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké op een basisplaats lijken te kunnen rekenen. Laatstgenoemde ontbreekt echter wegens een blessure, waardoor vermoedelijk Micky van de Ven de kans zal krijgen om zich te bewijzen als linksback. De verdediger van Tottenham Hotspur maakt indruk in de Premier League en mag het nu ook bij Oranje laten zien. Daarnaast zal Koeman Matthijs de Ligt voorlopig wel op de bank houden, gezien de verdediger van Manchester United geen al te beste indruk maakte in de vorige interlandperiode – ook al nam de bondscoach hem later wel in bescherming.

Micky van de Ven maakt indruk bij Tottenham Hotspur en krijgt tegen Hongarije vermoedelijk ook de kans om zich te laten zien in Oranje bij absentie van Nathan Aké.

Koeman kan niet om uitblinkende Gravenberch heen

Op het middenveld van Oranje ontbreken Schouten en De Jong, waardoor het de vraag is hoe Koeman het middenrif gaat invullen. In ieder geval zal Tijjani Reijnders onomstreden zijn. De aanvallende middenvelder deed het goed in de vorige interlands en lijkt de ideale man achter de spitsen met zijn loop- en scorend vermogen. Daarnaast kan Koeman nu ook niet om Ryan Gravenberch heen. De middenvelder is onder Arne Slot volledig opgeleefd en hoort wekelijks bij de uitblinkers van Liverpool. Dan is het nog de vraag wat Koeman met de overgebleven plek doet op het middenveld. Vermoedelijk zal Quinten Timber daar de kans krijgen om zich te bewijzen. De aanvoerder van Feyenoord is inmiddels een dragende kracht bij de Rotterdammers en is haast onmisbaar voor de ploeg van trainer Brian Priske. Timber laat zien op het hoogste niveau mee te kunnen en mag dat vermoedelijk ook vrijdag tegen Hongarije laten zien.

Vraagtekens rond spitspositie Oranje

Voorin lijken de vleugelposities wel vast te staan. Vanaf de rechterkant zal Xavi Simons hoogstwaarschijnlijk starten, al kan Koeman er nog voor kiezen om een pure rechtsbuiten op te stellen als Donyell Malen. Simons zou zo ook nog een optie kunnen zijn voor de positie achter de spits, waardoor Reijnders mogelijk een plekje terugschuift. Aan de andere kant heeft Simons over het algemeen genomen een vrije rol vanaf rechts, waardoor hij vaak ook in het centrum terechtkomt en daarmee ruimte maakt voor de opstomende Dumfries. Aan de linkerkant is Cody Gakpo onomstreden, die bij Liverpool dit seizoen niet altijd op een vaste basisplaats kan rekenen.

Toch doet Arne Slot met grote regelmaat beroep op de oud PSV’er, die ook afgelopen weekend belangrijk was in de 0-1 overwinning op Crystal Palace. Het grootste vraagteken is echter de spitspositie. Koeman leek op het persmoment aan het begin van deze week te opteren om Joshua Zirkzee en Brian Brobbey mogelijk weer beiden een wedstrijd te laten spelen. In dat geval lijkt het aannemelijk dat Zirkzee tegen Hongarije zal starten en Brobbey tegen Duitsland. Beide aanvallers deden het vorige keer naar behoren, waardoor het nog niet vast lijkt te staan wie de eerste keus is van Koeman. Al valt het niet uit te sluiten dat de oefenmeester deze week toch een knoop doorhakt.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Hongarije:

Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Van de Ven; Gravenberch, Timber, Reijnders; Simons, Zirkzee, Gakpo.

Wie zet jij in de spits?

  • Brobbey
  • Zirkzee
543+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:46
15+
Oranje-international kreeg dringend advies: ‘Geen Barcelona!’
20:22
0+
Fans United gaan los over Ten Hag-beslissing: “Leave our club”
20:18
0+
Voorspelling Hongarije – Nederland: winst zonder tegengoal
20:18
2+
Voorbeschouwing Hongarije – Nederland: blijft Oranje op koers in Nations League?
19:58
5+
Eindelijk goed nieuws voor gehavend Real Madrid richting Clásico
19:35
0+
KNVB bezorgt zieke Pierre Vermeulen bijzondere dag in Zeist
19:33
16+
Ohio bezorgt doelpunten met een lach bij Jong Oranje | SN Mixed Zone
19:12
25+
Bizarre statistieken duiden overvolle internationale speelkalender
18:54
16+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
18:38
34+
Erling Haaland gooit olie op Arsenal-vuur: ‘Sowieso weinig spijt’
18:05
75+
Urenlange discussie Manchester United-bestuur eindigt met Ten Hag onveranderd aan het roer
17:45
36+
Sergio Agüero sleept oude club FC Barcelona voor de rechter: ‘Claim is drie miljoen euro’
17:20
229+
Feyenoord kroont zichzelf kampioen in plaats van PSV volgens jaarverslag: ‘Opmerkelijk’
17:00
543+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
16:45
72+
‘Oranje-vervanger De Vrij staat klaar’
16:30
44+
Opvallend geluid Kimmich: “Maak me hier niet populair mee, maar…”
16:15
146+
Feyenoord strikt rechterhand Te Kloese
16:13
260+
‘Schaamteloze’ Bosz met de grond gelijkgemaakt
15:50
128+
Trefzekere Ihattaren helpt RKC aan succesje tegen Go Ahead
15:35
225+
Financiële klapper voor Feyenoord
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie