Voetbalnomade Spierings in Denemarken: ‘Krijg nog 2 maanden salaris!’

Foto: Voetbalnomade Spierings in Denemarken: ‘Krijg nog 2 maanden salaris!’

Stijn Spierings is inmiddels aan zijn vierde buitenlands avontuur bezig. Deze zomer maakte hij de overstap van RC Lens naar Brøndby IF. Echter wacht de middenvelder nog steeds op geld uit Bulgarije.

Spierings verliet Nederland voor Bulgarije, maar Levski Sofia is hem nog geld verschuldigd

In Denemarken sprak de oud-speler van onder meer AZ, Sparta en RKC met Tipsbladet, de Deense zustersite van SoccerNews. In de winter van 2020 maakte Spierings de overstap vanuit Waalwijk naar de Bulgaarse hoofdstad. Het avontuur bij Levski Sofia liep toch anders dan gedacht.

“Ik speelde acht maanden voor Levski”, aldus Spierings. Noodgedwongen, want de middenvelder wilde zo graag weg dat hij een deel van zijn salaris gedag zei. “De club is me nog twee maanden salaris verschuldigd.” Toch klopt dat ook niet helemaal, zegt de 28-jarige Nederlander. “In Oost-Europa werkt het zo dat ik de club mocht verlaten als ze mijn laatste salaris niet betaalden. Ik wilde weg uit Bulgarije. Ik kwam er tijdens de coronaperiode, dus het was geen beste tijd om daar te zijn.”

Toch heeft Spierings ook goede herinneringen aan zijn Bulgaarse tijd. “Mijn zoon werd daar geboren, op het platteland. Busreizen naar uitwedstrijden waren ook mooi, vijf uur naar een klein dorpje op onbegaanbare wegen, stoppen voor schapen op de weg enzovoort.”

Levski Sofia reageert aan adres Nederlander

De Bulgaarse club kwam bij de Deense site met een reactie. “Wij zijn verrast door de uitspraak van Stijn, want deze is niet waar. Na controle van onze documentatie en boekhouding willen we stellen dat we geen enkele vergoeding verschuldigd zijn aan hem.”

Frans avontuur leidt Spierings naar Denemarken

Eenmaal Bulgarije achter zich gelaten, opteerde Spierings voor Toulouse als nieuwe club. In Zuid-Frankrijk speelde de middenvelder 138 wedstrijden, waarin 15 goals en 14 assists het resultaat waren. Het werd veruit de meest succesvolle periode uit zijn loopbaan.

“Geld is niet het belangrijkste in het leven”, blikt de Noord-Hollander terug op de overstap vanuit Sofia. “Ik zoek naar goede plekken. In Toulouse voelde ik me altijd goed. Er was een grote mix van internationale spelers en er zaten enkele Nederlanders. In Toulouse maakte ik vrienden voor het leven.”

Na een avontuur bij RC Lens volgde de transfer naar het Deense Brøndby IF. Voor die club speelde Spierings tot nu toe zes wedstrijden in het eerste elftal, waarvan twee volle duels. Tot scoren of het geven van een assist in de Superligaen is het nog niet gekomen.

Terugkeer naar Nederland niet in de planning

Gevraagd naar het hoogtepunt uit zijn Nederlandse voetballoopbaan, hoeft Spierings niet lang te twijfelen. “Mijn carrière buiten Nederland was veel beter dan binnenlands, maar mijn hoogtepunt is het debuut voor AZ toen ik 18 jaar oud was.” Toch ziet de middenvelder een terugkeer naar zijn vaderland niet gauw gebeuren. “Ik denk daar niet over na. Ik heb niet een bepaald idee dat ik mijn carrière bij één bepaalde club wil afsluiten. Ik bekijk het jaar per jaar en weet niet wat de toekomst brengt.”

Toch was er in het verleden interesse vanuit PSV. “Dat was toen ik einde contract was bij Toulouse. Ik was vrij op de markt, dus sprak met PSV en de technisch directeur. Toen kwam Peter Bosz en tegelijkertijd wilde RC Lens mij hebben. Het was de juiste verandering, want ik had in Frankrijk een goede naam opgebouwd. In Nederland had ik mezelf opnieuw moeten bewijzen. Je kunt makkelijk zeggen dat ik naar PSV had moeten gaan door de successen van nu, maar ik heb nergens spijt van.”

Denk jij dat Spierings in de top-3 van Nederland zou kunnen spelen?

  • Ja, hij heeft zich al bewezen
  • Nee, het niveau hier ligt hoger dan bij Toulouse of Brøndby
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:54
0+
Legendarisch: het Del Piero-gen wordt voortgezet bij Juventus na jeugdcontract voor kind
18:38
3+
Erling Haaland gooit olie op Arsenal-vuur: ‘Sowieso weinig spijt’
18:05
28+
Urenlange discussie Manchester United-bestuur eindigt met Ten Hag onveranderd aan het roer
17:45
16+
Sergio Agüero sleept oude club FC Barcelona voor de rechter: ‘Claim is drie miljoen euro’
17:20
123+
Feyenoord kroont zichzelf kampioen in plaats van PSV volgens jaarverslag: ‘Opmerkelijk’
17:00
193+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
16:45
43+
‘Oranje-vervanger De Vrij staat klaar’
16:30
28+
Opvallend geluid Kimmich: “Maak me hier niet populair mee, maar…”
16:15
115+
Feyenoord strikt rechterhand Te Kloese
16:13
172+
‘Schaamteloze’ Bosz met de grond gelijkgemaakt
15:50
95+
Trefzekere Ihattaren helpt RKC aan succesje tegen Go Ahead
15:35
185+
Financiële klapper voor Feyenoord
15:25
53+
Steijn sloeg Eredivisie-aanbod af: “Wilde afwachten”
15:10
922+
‘TV-zender begaat Vandaag Inside-schande’
14:50
65+
‘Mislukte dubbeltransfer voor Feyenoord’
14:47
24+
Voetbalnomade Spierings in Denemarken: ‘Krijg nog 2 maanden salaris!’
14:33
230+
‘Vandaag Inside-gast in één klap steenrijk’
14:17
136+
Fluitconcerten voor Ajacied: “Onmogelijk dat je het niet meekrijgt”
14:00
155+
‘Feyenoord-klap voor ESPN-commentator’
13:45
20+
KNVB komt met eerbetoon aan Oranje-legende Neeskens
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie