Milambo heeft groot Feyenoord-doel: “Dat willen we graag”

Foto: Milambo heeft groot Feyenoord-doel: “Dat willen we graag”

Antoni Milambo blijft rustig onder alle complimenten die hij krijgt. De middenvelder beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Feyenoord en is de jongste speler bij Jong Oranje, maar weet waar hij vandaan komt. Na een moeilijke periode heeft hij de knop omgezet. “Praten met een mental coach gaf mij veel vrijheid”, vertelt de jeugdinternational aan SoccerNews.

Interview met Antoni Milambo, speler Jong Oranje en Feyenoord

Voor de tweede keer in korte tijd mocht Antoni Milambo zich deze week melden bij Jong Oranje. De middenvelder is de jongste speler van de selectie en stelt zich geheel volgens karakter bescheiden op. “Ik ben rustig en probeer het team te helpen. Het is leuk dat mijn teamgenoot Gjivai Zechiël er ook bij is. Met hem is er altijd een leuke sfeer. We maakten al grappen tegen Ryan Flamingo, die zei dat PSV kampioen wordt in plaats van Feyenoord. Dat denken wij natuurlijk niet. Ook Noah Ohio was gelijk weer grappen aan het maken toen ik hem zag. Met hem kun je altijd lachen.”

In september werd Milambo voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje en startte hij meteen twee keer in de basis. Zijn ontwikkeling bij Feyenoord is ook bondscoach Michael Reiziger niet ontgaan. “Ik maak veel minuten dit seizoen. Dat is snel gegaan sinds de zomer. Maar dit is waar ik al een tijdje op wachtte. Hier doe ik het allemaal voor.” Dat wachten op een basisplaats duurde ongeveer twee jaar, nadat Milambo op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte voor Feyenoord 1. Hij werd in 2021 de jongste debutant ooit voor de club. “Dat hoor ik nu nog steeds. Het is leuk om dat record te hebben, maar als er een speler komt die het verbreekt, vind ik dat ook leuk.” 

Mental coach

Zijn debuut is een mooie herinnering, maar na die voortvarende start, ging de rem erop. Milambo speelde zijn wedstrijden weer in Jong Feyenoord en Feyenoord Onder-18, terwijl hij aan het eerste elftal had mogen ruiken. De situatie had invloed op zijn spel, want ook in zijn prestaties werd hij teruggeworpen. “In het begin ging het moeizaam. Het was moeilijk om de switch te maken van debuteren, trainen bij Feyenoord 1 en dan spelen bij de beloften. Het was niet makkelijk, maar het is steeds beter gegaan.”

Met behulp van een mental coach lukte het Milambo om de knop om te zetten. “Ik heb er alles aan gedaan om terug te komen. Ik heb bijvoorbeeld met een mental coach gepraat. Het was moeilijk om mijn gevoelens te uiten, maar het gaf me veel vrijheid nadat ik het had gedaan. Ik ben hard blijven werken, beter geworden als speler en steeds meer betrokken geraakt bij het team. Nu sta ik hier.”

Afsluiten voor complimenten

In het hier en nu is Milambo international van Jong Oranje en basisspeler bij Feyenoord, met een doelpunt in de Champions League tegen Girona achter zijn naam. Nog altijd pas negentien jaar wordt het talent bedolven onder complimenten. “Ik hoor dat ik goed bezig ben. Mensen zeggen dat ik zo door moet gaan. Dat is leuk om te horen, maar ik ben niet iemand die op Google alles gaat lezen over mijzelf. Het zijn meer de complimenten van mijn vrienden of familie die ik leuk vind om te horen.”

Milambo focust zich niet op de buitenwereld, maar op het voetbal en de doelen die hij heeft gesteld. “Belangrijk zijn voor het team, nog meer goals maken, assists leveren en teamgenoten helpen. Bij Feyenoord willen we ook graag de beker winnen. En het EK winnen met Jong Oranje zou natuurlijk fantastisch zijn.”

Zien we Milambo terug in het grote Oranje?

  • Ja, grote kans!
  • Dat is te vroeg om te zeggen.
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:43
4+
PSV roept Schouten op het matje: ‘Niet blij mee’
14:34
8+
Hartman laat van zich horen na Lang-nieuws: “Heerlijk man”
14:19
33+
‘Eriksen tóch terug naar Eredivisie’
14:01
178+
KNVB wil Bosz schorsen, PSV reageert direct
13:47
52+
‘Bliksemtransfer voor Noa Lang’
13:33
626+
Opmerkelijk: ‘Kijkcijfermagneet’ al 38 dagen niet meer aan tafel bij VI
13:18
37+
Management Rensch reageert op transfergeruchten
13:01
135+
‘Conflict dreigt tussen PSV en Jerdy Schouten’
12:50
27+
Tip voor Koeman betreft spitspositie: ‘Zou met hém beginnen’
12:30
2995+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
12:00
29+
Ontkenning Almere-crisis: alleen punten tellen voor Maduro
11:45
122+
‘Toptransfer lonkt voor Noa Lang’
11:30
282+
‘Groot Hartman-nieuws bij Feyenoord’
11:15
25+
‘Bondscoach België veroorzaakt een idioot gezicht’
11:03
29+
Milambo heeft groot Feyenoord-doel: “Dat willen we graag”
10:58
84+
‘Talpa neemt drastisch Wilfred Genee-besluit’
10:43
49+
“Ben ik te duur? 300K per jaar niet overdreven”
10:35
263+
‘Feyenoord en Ajax in ratrace naast PSV’
10:19
120+
‘Ajax komt met nieuw jubileumshirt’
10:13
67+
Van der Gijp lyrisch over ‘Oranje-beul’: “Sieraad voor het voetbal”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie