Ontkenning Almere-crisis: alleen punten tellen voor Maduro

Foto: Ontkenning Almere-crisis: alleen punten tellen voor Maduro

Hedwiges Maduro (39) werd door het uiterst ambitieuze Almere City FC binnengehaald om de club sportief gezien een vaste(re) stek in de Eredivisie te geven. Handhaven met duidelijk toekomst perspectief dus. Een eerste tussenevaluatie leert echter dat hier prestatief gezien dit seizoen nog weinig tot niks van terecht gekomen is.

Inside: onlangs pas aangestelde trainer Almere City FC ligt nu al onder vuur

Het was in mei dit jaar toen Maduro gepresenteerd werd als de nieuwe trainer van de profclub uit Flevoland. Op dit moment was de voormalige middenvelder nog assistent-trainer van Ajax en hij zou dit lopende seizoen de opvolger van de vertrokken Alex Pastoor. De ex-international was op dat moment al geen onbekende in Almere.

Hij trainde er jarenlang de jeugd en was assistent-trainer van de al eerder genoemde Pastoor in het seizoen dat Almere City naar de eredivisie promoveerde. De dertiger zat vol goede moed en enthousiasme toen hij met zijn manschappen aan de voorbereiding op de huidige jaargang in de Eredivisie begon.

De leiding had volop vertrouwen in de werkwijze van Maduro, temeer ook omdat hij vernieuwend in zijn doen en laten op het trainingsveld en tijdens wedstrijden zou zijn. Ook zijn meestal rustige karakter sprak de beleidsbepalers van Almere City FC erg aan. Presentatie vond en vindt men immers ook belangrijk. Zijn voorganger Pastoor had zijn mondje immers ook altijd klaar.

Maar het állerbelangrijkste blijft natuurlijk het pakken van punten. Dat geldt voor iedere ploeg in onder andere de Eredivisie. Prestaties staan immer en altijd het hoogste in het vaandel. Juist voor deze dingen heeft Hedwiges Maduro tot op heden echter nog niet voor weten te zorgen op zijn post in Midden-Nederland.

Nul winstpartijen Almere City FC

Almere City FC wist dit seizoen in de competitie namelijk nog geen wedstrijd te winnen. Maduro gaf in een interview in de media onlangs af dat hij dit “gek” vond. “We zijn de ploeg met de grootste afwijkingen in data. We hadden meer doelpunten moeten maken en dus ook meer punten moeten pakken. We zijn cijfermatig continu beter dan de tegenstander. Die afwijkingen zullen een keer rechtgetrokken moeten worden.”

Mooie woorden, zoals menig trainer dat vaak goed kan. Van een crisis wilde Maduro echter (nog) niet spreken. “Dat vind ik een groot woord. We moeten realistisch zijn. Je hebt maar twee punten en je had er veel meer moeten hebben. Het is gewoon te weinig. De komende maand móét je punten gaan pakken…” Dat laatste had echter eigenlijk al moeten gebeuren tijdens het laatste thuisduel met promovendus Willem II.

Teleurstellend verlies van een concurrent

Door een doelpunt van Amar Fatah werd er met 0-1 verloren van de Tilburgers, die het seizoen overigens wél goed gestart zijn. Doelpogingen waren er voldoende, zeven stuks, waardoor dit in ieder geval nog enige houvast gaf. Het is echter zaak dat er zo snel als mogelijk gescoord gaat worden door de Almerenaren, want met gelijkspelletjes gaan zij niet echt stijgen op de ranglijst.

Waardoor de rust alleen maar groter zal gaan worden in de polder, hoewel Maduro doet voorkomen dat dit op dit moment allemaal nog wel meevalt. “Cijfermatig zijn we continu beter”, liet de geplaagde Almere City FC-trainer zich ook nog ontvallen. Daarmee doelde de oud-Ajacied op de positieve data, die tegenwoordig ook een belangrijke rol spelen in het profvoetbal.

Intern beseffen ze echter ook dat er voor de hoofdtrainer uiteindelijk maar één ding telt: winnen. Genoeg punten pakken om aan het einde van de rit in het voorjaar van 2025 zich weet te handhaven in de Eredivisie. Mocht het onderweg echter qua zeges nog altijd minder blijven gaan, dan zal ook Hedwiges Maduro zich zorgen moeten maken over zijn positie als hoofdtrainer.

Technisch manager Hansma

Datzelfde geldt ook voor technische baas Johan Hansma, die verantwoordelijk is voor het aantrekken van Hedwiges Maduro. Deze oud-prof is overigens ook grotendeels verantwoordelijk voor de samenstelling van de huidige selectie. Ook zijn werkwijze zal sowieso onder de loep genomen gaan worden, zeker als de prestaties de komende tijd achterblijven.

Is Maduro de geschikte trainer om Almere City FC te gaan redden?

  • Ja
  • Nee
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:43
18+
PSV roept Schouten op het matje: ‘Niet blij mee’
14:34
13+
Hartman laat van zich horen na Lang-nieuws: “Heerlijk man”
14:19
55+
‘Eriksen tóch terug naar Eredivisie’
14:01
199+
KNVB wil Bosz schorsen, PSV reageert direct
13:47
66+
‘Bliksemtransfer voor Noa Lang’
13:33
630+
Opmerkelijk: ‘Kijkcijfermagneet’ al 38 dagen niet meer aan tafel bij VI
13:18
38+
Management Rensch reageert op transfergeruchten
13:01
138+
‘Conflict dreigt tussen PSV en Jerdy Schouten’
12:50
30+
Tip voor Koeman betreft spitspositie: ‘Zou met hém beginnen’
12:30
2996+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
12:00
30+
Ontkenning Almere-crisis: alleen punten tellen voor Maduro
11:45
124+
‘Toptransfer lonkt voor Noa Lang’
11:30
285+
‘Groot Hartman-nieuws bij Feyenoord’
11:15
26+
‘Bondscoach België veroorzaakt een idioot gezicht’
11:03
29+
Milambo heeft groot Feyenoord-doel: “Dat willen we graag”
10:58
97+
‘Talpa neemt drastisch Wilfred Genee-besluit’
10:43
50+
“Ben ik te duur? 300K per jaar niet overdreven”
10:35
264+
‘Feyenoord en Ajax in ratrace naast PSV’
10:19
124+
‘Ajax komt met nieuw jubileumshirt’
10:13
68+
Van der Gijp lyrisch over ‘Oranje-beul’: “Sieraad voor het voetbal”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie