Schouten verklaart echte reden voor Oranje-absentie

Foto: Schouten verklaart echte reden voor Oranje-absentie

Jerdy Schouten ontbreekt deze interlandperiode bij het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV zou kampen met ‘algehele vermoeidheid’, maar dat blijkt nu niet de waarheid te zijn. Schouten heeft een MRI-scan ondergaan en vertelt zelf in De Telegraaf dat een botkneuzing hem aan de kant houdt.

Schouten onthult ware reden van afwezigheid bij Oranje

Uit een MRI-scan is daadwerkelijk gebleken wat Schouten ervan weerhoudt om in actie voor Oranje te komen meldt de ochtendkrant. “In Tilburg heeft hij een flinke tik (botkneuzing) opgelopen, die hem na afloop en de volgende dag pas veel pijn bezorgde”, klinkt het. Met flinke pijnstillers besloot Schouten nog wel in actie te komen tegen Sporting Lissabon, maar spelen tegen Sparta en uitkomen voor Oranje bleek wel onmogelijk.

“PSV communiceerde daarentegen dat Schouten als speler in verband met ’algehele vermoeidheid’ niet kon worden opgeroepen. Voor de man, die zo’n sterk jaar achter de rug heeft dat afgelopen zomer de grootste clubs van Europa (waaronder FC Barcelona) aanklopten, zit dat niet lekker”, schetst de ochtendkrant.

Knieblessure speelt Schouten parten

Schouten laat door De Telegraaf optekenen dat hij niet afhaakt door algehele vermoeidheid, maar dat de knie hem parten speelt. “k heb met pijnstillers tegen Sporting nog dingen kunnen onderdrukken, maar daarna werd het alleen maar erger. De pijn in mijn knie werd zo ondraaglijk dat ik gewoon niet meer kon spelen en ik Sparta-thuis en de twee interlands van Oranje moest overslaan.” De middenvelder stelt dat de MRI-scan ook duidelijkheid daarin heeft gegeven. “Uit de MRI blijkt ook dat er bij de botkneuzing vocht is gevonden. Dat moet gewoon even herstellen. Er is verder niks kapot, niets met mijn meniscus of banden. De pijn moet alleen weg. Ik wil zo snel mogelijk terugkeren en het liefst al in de kraker tegen AZ.”

De controleur van PSV speelde afgelopen seizoen zo’n zestig wedstrijden, maar algehele vermoeidheid zou voor hem nooit een reden zijn om af te zeggen. “Natuurlijk is dat een zwaar jaar. Zoveel partijen, met ook interlands en Europese duels van PSV, speelde ik in mijn carrière in één jaar niet eerder. Na het EK was er ook geen vakantie vanwege de geboorte van onze dochter. Maar die vermoeienissen zullen bij mij nooit een reden zijn om wedstrijden over te slaan, laat staan een hele periode bij Oranje.”

Is de afwezigheid van Schouten een gemis voor Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:45
0+
‘Toptransfer lonkt voor Noa Lang’
11:30
19+
‘Groot Hartman-nieuws bij Feyenoord’
11:15
2+
‘Bondscoach België veroorzaakt een idioot gezicht’
11:03
10+
Milambo heeft groot Feyenoord-doel: “Dat willen we graag”
10:58
17+
‘Talpa neemt drastisch Wilfred Genee-besluit’
10:43
22+
“Ben ik te duur? 300K per jaar niet overdreven”
10:35
127+
‘Feyenoord en Ajax in ratrace naast PSV’
10:19
60+
‘Ajax komt met nieuw jubileumshirt’
10:13
40+
Van der Gijp lyrisch over ‘Oranje-beul’: “Sieraad voor het voetbal”
09:58
18+
Koeman blij met Oranje-aanwinst: “Altijd afwachten, maar…”
09:43
31+
Koeman waarschuwt voor man van 70 miljoen: “Goed in de gaten houden”
09:28
151+
”Puntenaftrek’ na PSV-schandaal’
09:10
26+
Kwakman kraakt Jong Oranje-speler: “Valt altijd tegen”
08:55
72+
Analist op de bres voor Feyenoord-toptalent: “Zo’n mooie voetballer”
08:40
73+
Boulahrouz wijst Oranje-spits aan: “Heel erg lastig om grip op te krijgen”
08:25
94+
‘Vandaag Inside-terugkeer voor ‘gecancelde’ gast’
08:10
55+
‘In De Kuip, de ArenA en Grolsch Veste is het zeker zo goed’
08:00
2936+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman heeft twee vraagtekens
07:50
238+
Bizar ‘naaktincident’ bij PSV én Feyenoord
07:33
76+
Van der Gijp adviseert Koeman rigoureus Oranje-besluit
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie