Yassin Oukili

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Yassin Oukili

Yassin Oukili is een Marokkaanse middenvelder van Nederlandse komaf. In januari 2021 verruilde hij Vitesse voor RKC Waalwijk.

  • Oukili speelt momenteel voor RKC Waalwijk
  • De middenvelder debuteerde bij Vitesse als profvoetballer
  • Hij is een voormalig jeugdinternational van Marokko

Clubcarrière Yassin Oukili

Oukili zag op 3 januari 2001 het levenslicht in Amersfoort. De rechtspoot lanceerde zijn voetbalcarrière in de clubkleuren van amateurvereniging PVCV Vleuten. Via Alpense Boys kwam de middenvelder in 2016 terecht in de jeugdopleiding van Vitesse. In Arnhem doorliep hij het gehele traject, waaronder één optreden met Jong Vitesse in de Tweede Divisie.

Debuut voor Vitesse

Op 14 december 2019 maakte Oukili zijn debuut in het profvoetbal. Met Vitesse mocht de middenvelder na 76 minuten invallen voor Patrick Vroegh in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Twente. Later dat seizoen mocht hij eveneens invallen in de Eredivisie-duels met VVV-Venlo (3-0 zege) en opnieuw FC Twente (1-0 zege). Tussendoor gunde trainer Edward Sturing hem ook nog een hele korte invalbeurt in de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax (0-3).

In het seizoen 2020-2021 maakte Oukili geen minuten meer in de hoofdmacht van Vitesse. Vanwege een gebrek aan perspectief besloot de geboren Amersfoorter in januari 2021 over te stappen naar competitiegenoot RKC Waalwijk. Bij de Brabanders ondertekende hij een contract voor tweeënhalf jaar plus optiejaar. “Met het aantrekken van Yassin houden wij vast aan onze missie om talentvolle spelers aan ons te binden. Hiermee borduren we voort op de ingeslagen weg en spelen we in op de toekomst”, verklaarde algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Balend als speler van RKC Waalwijk (Pro Shots)

Transfer naar RKC

RKC Waalwijk besloot Oukili rustig klaar te stomen voor een carrière als profvoetballer. In zijn eerste halfjaar behoorde de middenvelder maar één keer tot de wedstrijdselectie, maar dat veranderde in het seizoen 2021-2022. Op 21 augustus 2021 maakte hij zijn debuut voor de Waalwijkers in de met 3-2 verloren uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Ruim vier maanden later, op 15 december, maakte hij ook zijn eerste doelpunt in Friesland. In het bekerduel met Harkemase Boys (0-5 zege) prikte Oukili vlak voor rust de openingstreffer op het bord.

Oukili speelde 25 officiële wedstrijden in het seizoen 2021-2022. In de volgende seizoenen ontwikkelde de rechtspoot zich uitstekend door respectievelijk 32 wedstrijden (drie doelpunten) en 33 wedstrijden (vijf doelpunten) af te werken namens RKC Waalwijk. Zijn team maakte in zijn tweede contractjaar zelfs kans op de play-offs om Europees voetbal, maar een povere eindspurt dwarsboomde dit succes.


Interlandcarrière Yassin Oukili

Oukili debuteerde op 22 september 2022 als jeugdinternational van Marokko. In de oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Senegal (0-4 nederlaag) mocht de middenvelder een helft opdraven voor Jong Marokko. Tot eind november 2023 mocht hij vijfmaal in actie komen voor dit team, maar de succesvolle Afrika Cup voor spelers onder 23 jaar ging aan hem voorbij.

Laatste update: 11 oktober 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie