‘Hongarije – Nederland dreigt stilgelegd te worden’

Foto: ‘Hongarije – Nederland dreigt stilgelegd te worden’

Het is niet ondenkbaar dat de wedstrijd tussen Hongarije en Nederland vrijdagavond stilgelegd moet gaan worden wegens racistische bejegeningen vanaf de tribune. Dat stellen journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen in de podcast Kick Off.

Driessen en Verweij vrezen racistische leuzen in Hongarije

Driessen opent: “Die aanhang staat ook wel bekend om de racistische bejegening richting donkere spelers. Ik ben heel benieuwd hoe het Nederlands elftal ermee omgaat op het moment dat dat zich voor gaat doen. Dan hoop ik dat Oranje gewoon een statement maakt, want het elftal heeft heel veel jongens met een donkere achtergrond, onder andere de aanvoerder zelf (Virgil van Dijk, red.). Het zou wel van moed getuigen als zij dat niet zouden accepteren en bij de scheidsrechter aangeven dat ze op dat moment niet verder willen spelen. Dan hoef je niet direct het veld af te lopen, maar wel een signaal afgeven dat het Nederlands elftal dat niet pikt.”

“Het ligt er ook een beetje aan in welke vorm”, haakt Verweij in. “Zijn het massaal oerwoudgeluiden, dan moet je wél onmiddellijk van het veld afstappen. Maar is het in het begin een kleine groep, dan loop je naar de scheidsrechter. Wordt het meer, groter en massaal, dan is er maar één manier en moet je echt wegwezen.” Presentator Pim Sedee ‘zou gelijk van het veld lopen, ook al zijn het er maar 20’. “Dan hoef je het veld niet op te gaan”, reageert Driessen. “Je vindt altijd wel een verdwaalde idioot die raar doet. Als je wil dat een heel stadion vol fans, dat daar geen enkele racist tussen zit, dan kun je helemaal niet meer voetballen.”

Vrees jij racistische leuzen in Hongarije?

  • Ja..
  • Nee
613+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie