Voorbeschouwing België – Frankrijk: Kan België zich revancheren tegen Frankrijk?

De derde speelronde van de Nations League zit er op. België en Frankrijk hebben donderdagavond al gespeeld en hebben nu tot maandagavond om zich voor te bereiden op de volgende interland. In de vorige periode leed België nog een duidelijke nederlaag tegen de Fransen. Pakweg een maand later zullen de Belgen proberen revanche te nemen op Frankrijk.

🇧🇪 België: teaminfo en vorm

Groep B van de Nations League is halverwege de groepsfase. Na drie wedstrijden kan niet worden gezegd dat België indruk heeft gemaakt. In deze wedstrijden werden slechts vier punten behaald. België won van Israël, verloor van Frankrijk en speelde afgelopen donderdag gelijk tegen Italië.

België had geluk tegen de Italianen. Italië begon namelijk sterk aan de wedstrijd en kwam binnen 24 minuten op een 2-0 voorsprong. België kon het hoge niveau van Italië in het begin van de eerste helft niet bijbenen. Toen Lorenzo Pellegrini vlak voor rust een rode kaart pakte, werd België in de wedstrijd geholpen. Nog voor rust wist Maxim De Cuyper de aansluitingstreffer te maken. In de tweede helft zorgde Leandro Trossard voor de 2-2, maar België kon niet doordrukken. Zelfs met een man meer lukte het niet om door de Italiaanse verdediging te breken.

Door het gelijkspel tegen Italië heeft België nog altijd kans op de groepswinst en een plek bij de eerste twee. Als België van Frankrijk wint, stijgt het naar de tweede plek. Het team van Domenico Tedesco heeft alles nog in eigen hand, maar er moet wel gepresteerd worden tegen Frankrijk. Een nadeel voor Tedesco is dat hij het zonder Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku moet doen. Deze twee sterspelers zijn normaal gesproken cruciaal voor de selectie, maar zijn vanwege pijntjes afwezig.

Blessures en schorsingen

Naast De Bruyne en Lukaku ontbreekt ook Amadou Onana aan Belgische kant. De middenvelder van Aston Villa is door een blessure niet beschikbaar.

🇫🇷 Frankrijk: teaminfo en vorm

Frankrijk begon deze Nations League met een verrassende nederlaag tegen Italië. Frankrijk verloor toen met 1-3 van de Italianen. Daarna herstelde Frankrijk zich door met 2-0 van België te winnen, ogenschijnlijk zonder moeite. Een maand later lijkt Frankrijk de vorm weer rustig te herpakken. Hoewel Israël de zwakste ploeg in de groep is, blijft een 1-4 overwinning altijd prettig.

Het leek nog even spannend te worden tegen Israël toen het na 24 minuten 1-1 stond, maar Christopher Nkunku scoorde snel de 1-2. Vlak voor tijd werden ook het derde en vierde doelpunt gemaakt. Ondanks dat deze doelpunten laat vielen, had Frankrijk volledige controle tijdens de wedstrijd. Israël wist slechts één schot te lossen, dat dan wel weer in een doelpunt resulteerde. De wedstrijd kan echt worden gezien als een defensieve masterclass van Frankrijk. In de tweede helft domineerde Frankrijk zelfs met 75% balbezit.

De grote afwezige aan Franse zijde is Kylian Mbappé. De sterspeler van Frankrijk en Real Madrid is niet aanwezig. Hij heeft zich afgemeld voor deze interlandperiode, wat hem veel kritiek opleverde. Mbappé is namelijk niet geblesseerd, maar had andere redenen om zich niet te melden bij de Franse ploeg. Tegen Israël leek Frankrijk geen last te hebben van zijn afwezigheid, maar hoe zal dat zijn tegen België?

Mbappé is dus de belangrijkste afwezige bij Frankrijk. Verder is Antoine Griezmann recent gestopt als Frans international en is er logischerwijs dus niet meer bij tegen België.

Onderlinge ontmoetingen

Op 9 september troffen België en Frankrijk elkaar al in de Nations League. Toen was Frankrijk met 2-0 te sterk voor België. Ousmane Dembélé en Randal Kolo Muani zorgden voor de doelpunten. De laatste Belgische overwinning op Frankrijk dateert van 2015. In de afgelopen negen jaar heeft België geen enkele keer weten te winnen van Frankrijk.

Conclusie

Aan Belgische zijde worden De Bruyne en Lukaku gemist, terwijl Frankrijk het zonder Mbappé en Griezmann moet doen. Frankrijk lijkt in de breedte beter te zijn dan België. De Belgen willen echter graag revanche nemen voor de nederlaag van een maand geleden. Het wordt interessant om te zien of België deze keer wel tegen de Fransen opgewassen is.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor België – Frankrijk.