“Timber bewees zichzelf een slechte dienst”

Foto: “Timber bewees zichzelf een slechte dienst”

Valentijn Driessen is niet enthousiast over het basisdebuut van Quinten Timber bij Oranje. Na het 1-1 gelijkspel bij Hongarije is de chef voetbal van De Telegraaf kritisch op de Feyenoord-middenvelder.

Valentijn Driessen kritisch op Quinten Timber

“Onbedoeld een symbolisch moment”, schrijft Driessen namens De Telegraaf. “Bondscoach Ronald Koeman liet al vaker doorschemeren dat hij soms een strijder mist bij Oranje. Voor als het even wat minder loopt en het aankomt op agressie en fysiek om overeind te blijven. Een type Johan Neeskens dus. Precies in de week van het overlijden van de 73-jarige Neeskens gunde Koeman middenvelder Quinten Timber zijn basisdebuut in het Nederlands elftal.”

“Met een beetje goede wil valt Timber een afgezant van de speelstijl van Neeskens te noemen”, vervolgt Driessen. “Qua agressie, strijdlust, duelkracht en zijn drang om vooruit te bewegen met en zonder bal lijkt het spel van de twee middenvelders op elkaar; alleen was Neeskens wereldtop, sterker aan de bal, scoorde hij vaker en zijn hardheid is onovertroffen.”

Cruciaal moment

Timber kreeg in Hongarije de uitgelezen kans om zich te bewijzen. Driessen zag zeker een aantal pluspunten. “Aan de bal presenteerde Timber zich vol zelfvertrouwen, alsof hij al jaren het middenveld bezette en hij schroomde niet zijn medespelers met bravoure dwingend te coachen”, aldus de journalist. “Alleen miste Timber de urgentie in de Puskas Arena op het moment dat het erop aankwam”, refereert hij aan de tegentreffer.

Driessen: “Dan kan je uiteindelijk veel duels winnen, lekker spelen, tackelen, af en toe iets aardigs laten zien aan de bal; dat ene cruciale moment van slaapwandelen is waarop je wordt afgerekend op het niveau van Oranje. Helemaal met de wetenschap dat ook het kwartet afwezige kwaliteitsspelers aast op een plaatsje in de middenlinie van Koeman. Hoewel Timber zichzelf op dat ene moment een slechte dienst bewees, werd het Oranje niet noodlottig.”

Gaat Timber een vaste waarde worden in Oranje?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie