Vader Son schuldig bevonden aan kindermishandeling

Foto: Vader Son schuldig bevonden aan kindermishandeling

Son Woong-jung, de vader van Tottenham Hotspur-aanvoerder Son Heung-min, is samen met twee collega’s door een Zuid-Koreaanse rechtbank schuldig bevonden aan het fysiek en verbaal mishandelen van jonge voetballers op zijn academie. Dat nieuws brengt The Mirror zaterdagmiddag.

Son Woong-jung mishandelde kinderen fysiek en verbaal

Afgelopen zomer kwam de eerste klacht over de trainers binnen, zo schrijft The Mirror. Ouders van een jonge speler beweerden dat hun zoon tijdens een trainingskamp in Japan met een hoekvlag op zijn dij was geraakt. Hij zou na dat incident twee weken geblesseerd zijn geweest. Vervolgens kwamen er ook klachten vanwege het gebruik van godslasterende taal tegen jonge spelers als ze fouten maakten tijdens trainingen.

Oud-profvoetballer Son Woong-jung wilde niets weten van de aantijgingen en ontkende de genoemde zaken. Hij stelde dat hij ‘nooit heeft gesproken of gehandeld op een manier die niet overeenkwam met zijn liefde voor de kinderen.’ Wel verontschuldigde hij zich en beloofde hij zijn coachingsmethode aan te passen.

De drie coaches, waaronder de vader van de Zuid-Koreaanse aanvaller, werden veroordeeld tot het betalen van een boete van ruim tweeduizend euro. Daarnaast moeten ze ook een educatief programma van 40 uur volgen.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie