Flamingo deelt ambities: “Dat is voor mij het hoogste doel”

Foto: Flamingo deelt ambities: “Dat is voor mij het hoogste doel”

Ryan Flamingo verkeert in goede doen. De talentvolle verdediger beleeft zowel bij Jong Oranje als bij PSV een positieve periode. Zijn sterke optreden in de Champions League was een besefmomentje, maar daarna is de jeugdinternational snel doorgeschakeld. “Er komt nog veel meer aan”, vertelt Flamingo aan SoccerNews.

Interview met Ryan Flamingo, verdediger Jong Oranje en PSV 

Zon en regen wisselden elkaar af in aanloop naar de training van Jong Oranje, zondagochtend in Zeist. Het leek Ryan Flamingo weinig te doen. De verdediger heeft geleerd dat na regen altijd weer zonneschijn komt. Op basis van zijn eerste wedstrijden bij PSV kreeg hij kritiek, maar na zijn goede optreden tegen Sporting Lissabon ontving hij alleen maar lof. “Ik moet gewoon rustig blijven en vaker dat niveau aantikken. Ik heb vertrouwen in mijzelf en weet wat ik kan. Ik weet zelf wanneer ik goed of slecht heb gespeeld. Daarom trek ik me niet veel aan van wat anderen zeggen, behalve mijn familie.”

De 21-jarige centrale verdediger beseft dat het de laatste tijd snel is gegaan. Vorig seizoen vocht hij met FC Utrecht tegen degradatie, nu blonk hij uit op het allerhoogste Europese niveau. “De Champions League was weer wat nieuws. Erg mooi om mee te maken. Daarna had ik wel een besefmomentje dat het goed is gegaan. Maar je moet snel doorschakelen. We hebben veel wedstrijden en er komt nog veel meer aan. Bij PSV doen we het goed in de competitie, maar we willen nog meer laten zien in de Champions League. Bij Jong Oranje willen we graag ongeslagen blijven.”

Record met Jong Oranje

De selectie van bondscoach Michael Reiziger kan het eerste team worden dat alle tien de wedstrijden van de EK-kwalificatie wint. Die prestatie moet maandag tegen Jong Zweden worden bereikt. “De vorige keer dat we tegen ze speelden was het een goede ploeg, die wilde voetballen. Wij gaan natuurlijk voor de winst en dat record. We zijn al gekwalificeerd, maar willen het zo goed mogelijk doen.”

De periodes bij Jong Oranje zijn voor Flamingo een leuk weerzien met de andere internationals van zijn lichting. Buiten de trainingen en wedstrijden om spenderen ze de tijd samen in een gemoedelijke sfeer. Flamingo blijkt de rest te overtreffen in één van de spelletjes die ze doen. “Ik ben van het poolen, daar ben ik de beste in. Anderen doen FIFA of UNO, maar ik ben de koning van het poolen.” Tussendoor mag hij Antoni Milambo en Gjivai Zechiël graag een beetje opstoken door te zeggen dat PSV kampioen wordt in plaats van Feyenoord. “Het is de laatste tijd wat rustig vanuit hun kant. Maar het gaat op een goede manier. Het is leuk om met elkaar te sparren wie kampioen wordt. We doen er allemaal alles voor.”

Flamingo stelt nieuwe doelen bij Jong Oranje en PSV | SN Mixed Zone

Flamingo heeft zijn doelen duidelijk voor ogen: presteren in de Champions League, de landstitel veroveren met PSV en het EK winnen met Jong Oranje. “Mijn eerste doel was om zoveel mogelijk te spelen bij PSV. Dat gaat goed. Bij Jong Oranje wil ik net zo belangrijk zijn in onze missie richting het EK. We willen ons zo goed mogelijk voorbereiden en dat toernooi winnen, zodat we ons team op de kaart zetten.” 

Carrièreplanning

Eerst nog de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Jong Zweden. Daarin gaat Flamingo voor de winst, maar stiekem heeft hij nog een andere wens: scoren. De bijnaam ‘Flamingoal’, die hij bij FC Utrecht kreeg vanwege zijn doelpunten, heeft hij bij de nationale jeugdselectie nog niet waargemaakt. “Ik ben gewoon gefocust op het verdedigen, maar ik hoop altijd wel een goaltje mee te pikken. Dat moet eigenlijk maar eens gebeuren. Misschien maandag tegen Jong Zweden.”

De carrièreplanning van Flamingo lijkt volledig op rolletjes te lopen. Hij kwam terug van het Italiaanse Sassuolo naar de Eredivisie, maakte indruk bij FC Utrecht en heeft nu een vaste plek bij PSV. Diezelfde lijn wil hij graag voortzetten. “We doen het stap voor stap. Elk jaar stel ik nieuwe doelen. Daar denk ik over na met mijn vader en mijn zaakwaarnemer. Zij helpen me om te bepalen waar ik over een jaar wil staan. Dat proberen we dan na te streven door te werken aan wat er beter kan. Uiteindelijk wil ik bij een internationale topclub spelen. Dat is voor mij het hoogste doel.” 

Kan Ryan Flamingo de Europese top halen?

  • Ja, ik zie potentie.
  • Moeilijk in te schatten.
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:34
2+
Oranje stuit op twee Duitse basisdebutanten
20:24
6+
‘Liverpool-nachtmerrie Arne Slot komt uit’
20:15
10+
Nagelsmann niet verrast door opgebloeide Gravenberch
20:03
7+
Koeman spreekt zich uit over Oranje-aanvoerder
19:53
1+
Engeland zet misstap recht in Finland
19:34
73+
‘Brian Brobbey krijgt harde waarschuwing’
19:30
381+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert wisselingen door
19:25
6+
Gakpo eens met Oranje-kritiek: “Leermoment, ja”
19:12
63+
‘Droomtransfer voor Sam Beukema’
19:00
243+
‘Koeman ziet het niet zitten in Oranje-international’
18:46
58+
Koeman verrast: “Kan ze ook allebei opstellen”
18:33
19+
Koeman krijgt excuses: “Nergens voor nodig”
18:21
60+
Koeman ‘verklapt’ Oranje-basisspeler aan media
18:18
54+
Feyenoord-basisspeler had ‘mindere dagen’: “In mijn eentje te balen in mijn appartement”
18:00
25+
‘Verrassende carrièremove voor Marko Pantelic’
17:48
59+
‘Eriksen gedroeg zich als een dwaas na duel met FC Twente’
17:34
2515+
‘Verrassende nieuwe club voor Jordan Henderson’
17:16
91+
‘Flierefluiter’ dreigt buiten Oranje-basis te gaan vallen
17:00
18+
Flamingo stelt nieuwe doelen bij Jong Oranje en PSV | SN Mixed Zone
16:56
40+
Werkelijk schandalige tackle VVV-captain: ‘7 wedstrijden schorsing’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie