MVV verslaat VVV in Limburgs onderonsje

Het Limburgse onderonsje tussen MVV Maastricht en VVV-Venlo is zondagmiddag in het voordeel van de thuisploeg beslist. De treffers vielen in de begin- en eindfase: 2-0.

MVV deelt VVV gevoelige tik uit in Maastricht

De eerste aanval van de wedstrijd resulteerde meteen in een doelpunt. De VVV-defensie slaagde er niet in om de bal uit het eigen strafschopgebied te werken, waardoor Ilano Silva Timas de kans kreeg om de 1-0 binnen te werken. Op dat moment stond er één minuut en 21 seconden op de klok.

VVV laat grote kans liggen

Silva Timas kreeg voor rust de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar doelman Jan de Boer bracht redding. Tussendoor wist VVV langzaam maar zeker iets beter meer controle af te dwingen. Dit resulteerde zelfs in een grote kopkans voor Rick Ketting, die de bal rakelings naast werkte.

In de tweede helft zorgden MVV en VVV niet voor veel spektakel. Her en der noteerden beide ploegen wel wat mogelijkheden, maar de vroege treffer van Silva Timas bleek voldoende om de drie punten in De Geusselt te houden. De Maastrichtenaren wisten dankzij Sven Braken zelfs uit te lopen naar 2-0.

MVV komt met elf punten terecht op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. VVV blijft achttiende met acht punten. De bezoekers eindigden dankzij een charge van Roel Janssen overigens ook nog met tien man.