Feyenoord-basisspeler had ‘mindere dagen’: “In mijn eentje te balen in mijn appartement”

Foto: Feyenoord-basisspeler had ‘mindere dagen’: “In mijn eentje te balen in mijn appartement”

Inmiddels is hij een vaste basisspeler bij Feyenoord na de concurrentiestrijd met Justin Bijlow in zijn voordeel te hebben beslist, maar lange tijd moest Timon Wellenreuther vanaf de bank toekijken in Rotterdam. Toch bleef hij altijd positief en strijdvaardig.

‘Natuurlijk heb ik weleens een mindere dag en zat ik in mijn eentje te balen in mijn appartement’

“Eigenlijk voelt het voor mij niet heel veel anders dan in de vorige seizoenen, waarin ik uiteindelijk ook best veel wedstrijden heb gekeept”, vertelt Wellenreuther in het Feyenoord Magazine. “Ik ben een positieve jongen, heb een hekel aan mensen die alles van de negatieve kant bekijken.”

“Daarom heb ik de afgelopen jaren alles gegeven in mijn rol als tweede keeper”, vervolgt de Duitser. “Ik wilde Justin Bijlow zo goed mogelijk voorbereiden op zijn wedstrijden. En tegelijkertijd deed ik er alles aan om zelf zo goed mogelijk voorbereid te zijn, als die kans zou komen. Natuurlijk heb ik weleens een mindere dag en zat ik in mijn eentje te balen in mijn appartement. Maar dan zette ik de volgende dag de knop weer om.”

Inmiddels is Wellenreuther 28 jaar en daarmee één van de oudste spelers in de selectie. Soms voelt hij zich nog ouder. “Dat komt misschien ook doordat ik na Trauner de oudste speler van de selectie ben. Dat realiseerde ik me ineens nadat Jahanbakhsh was vertrokken. Best bizar, vond ik. Automatisch wordt er als oudere speler meer van je verwacht. Die rol past mij wel. Ik ben altijd al meer een leider dan een volger geweest. Dat moet ook als keeper: je hebt een cruciale rol in het veld, doordat je het overzicht hebt.”

Blijft Wellenreuther dit hele seizoen eerste keuze?

  • Denk ik wel
  • Denk ik niet..
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie