“Xavi was niet eerlijk, ik moest weg bij Barça van hem”

Foto: “Xavi was niet eerlijk, ik moest weg bij Barça van hem”

Sergiño Dest heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn vertrek bij FC Barcelona. De vleugelverdediger van PSV vindt dat toenmalig trainer Xavi Hernández niet altijd eerlijk is geweest tegen hem. Desondanks beschrijft Dest zijn periode in Barcelona als ‘ongelooflijk en prachtig’.

Sergiño Dest kreeg niet veel kansen van ‘oneerlijke’ Xavi

In 2020 maakte Dest de droomtransfer van Ajax naar FC Barcelona voor 21 miljoen euro. Onder toenmalig coach Ronald Koeman beleefde hij een vliegende start, maar het ging snel bergafwaarts daarna. “Uiteindelijk was ik nieuw hier, mijn teamgenoten kenden mij niet”, begint Dest tegenover Diario AS. “Ik heb een stijl waarin ik vaak risico’s neem met de bal, maar hier werd mij gevraagd een ander spel te spelen. Daardoor verloor ik wat vertrouwen in mijn beslissingen.”

Ook de club zelf kreeg te maken met de nodige problemen, wat zorgde voor onrust bij de spelers. “Het waren geen goede tijden voor de club. We verkeerden in een soort depressie, er waren veel problemen buiten het voetbal en het was een beetje chaos. De resultaten leden eronder omdat ook belangrijke transfers niet konden plaatsvinden. Daarna was het deze speler moet wegde andere is heel slecht… dat weegt allemaal zwaar.”

Uiteindelijk volgde Xavi de ontslagen Koeman op. Dest had geen beste relatie met de voormalig middenvelder. “Het lag niet aan mij, maar ik heb niet het gevoel dat ik bij Xavi veel kansen heb gehad”, vervolgt de back. “Ik had het gevoel dat ik met grenzen moest spelen, dat ik mezelf niet was. Ik wilde meedoen aan de aanval, want daar ligt mijn kracht, maar hij vroeg me niet op te komen. Ik denk dat hij niet eerlijk tegen mij was. We hadden verschillende gesprekken waarin hij mij één ding vertelde, maar later twijfelde ik of dat echt waar was. In de zomer, voordat hij op vakantie ging, zei hij tegen me: Ik reken op je, lees de pers niet. En zodra ik terugkwam, zei hij tegen mij: Je moet gaan.”

Toch heeft Dest enorm genoten van zijn periode in Catalonië. “Het was een ongelooflijke en prachtige ervaring. Ik zal Barça altijd in mijn hart dragen. Het was jammer dat het zo moest eindigen, want ik had het gevoel dat ik nog steeds nuttig kon zijn voor de club. Maar als er een nieuwe coach arriveert en zijn ideeën heeft, kun je die niet veranderen.”

Is een fitte Dest de beste back van de Eredivisie?

  • Ja, dat vind ik wel.
  • Nee, dat vind ik niet.
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:34
19+
‘Crisisvergadering bij vernietigd NOS Studio Voetbal’
12:16
62+
Sensationeel gerucht: ‘Antony terug naar Eredivisie’
12:00
13+
Grensstraat waar de Nederland-Duitsland-haat verdwenen is
11:40
50+
UEFA reageert op stakingsdreigement: “Wie klaagt er…?”
11:24
20+
‘Oranje-goalgetter’ verrast: “Je mag ‘t wellicht niet zeggen, maar…”
11:09
112+
Oranje-international met 34 jaar naar het WK: “Waarom niet?”
11:01
92+
‘Opvolger Ten Hag bekend’
11:00
555+
Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman voert wisselingen door
10:41
24+
Pijnpunt Oranje blootgelegd: “Makkelijk te kraken”
10:28
67+
‘Guardiola verrast mogelijk met nieuwe job’
10:26
44+
‘Eenmalige terugkeer voor ‘Oranjezondag-lul”
10:05
166+
‘Enorme teleurstelling bij Ajax’
09:59
640+
‘Sem Steijn verlaat Twente voor toptransfer’
09:44
80+
“Xavi was niet eerlijk, ik moest weg bij Barça van hem”
09:40
144+
”Asociale recidivist’ nóóit meer in Studio Voetbal’
09:30
87+
“Veel clubs geïnteresseerd, maar Ajax is een droomclub”
09:15
159+
‘Vandaag Inside-einde in zicht’
09:10
118+
‘Priske verandert Feyenoord-DNA’
08:55
151+
Van Hanegem laakt ‘oliedomme’ Oranje-international’
08:40
223+
‘Eredivisie drastisch op de schop’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie