Juridische aanklacht tegen FIFA voor uitpuilende wedstrijdkalender

Foto: Juridische aanklacht tegen FIFA voor uitpuilende wedstrijdkalender

De wereldwijde spelersvakbond FIFPRO en de European Leagues zijn een juridisch proces begonnen tegen de FIFA. Bij de Europese Commissie in Brussel dienden de partijen een klacht in over de alsmaar groeiende wedstrijdkalender.

FIFPRO en European League gaan strijd aan met FIFA tegen groeiend wedstrijdschema

Dit schrijft Voetbal International maandag. De uitpuilende voetbalkalender staat momenteel in het nieuws. Recent hebben vele topspelers zich uitgelaten over het overvolle wedstrijdschema, die met de uitbreiding van het WK voor clubs alleen nog maar groter wordt. Naar aanleiding daarvan hebben FIFPRO en European Leagues een rechtszaak aangespannen tegen de wereldvoetbalbond. De organisaties beweren dat de FIFA zijn machtspositie misbruikt, meldt VI. Spelers en nationale competities zijn namelijk niet betrokken bij de besluitvoering, maar ondervinden hier wel de (grote) gevolgen van.

Volgens FIFPRO is de voetbalkalender op dit moment vol, waardoor de spelers qua gezondheid er duidelijk last van hebben. De suggestie om te staken is al door meerdere spelers opgebracht. Ook de nationale competities voelen de behoefte om het aantal internationale wedstrijden terug te brengen. “Ze vinden dat de stabiliteit en de economische gezondheid van nationaal voetbal wordt ondermijnd door de toename van het aantal internationale wedstrijden”, schrijft het bekende sportblad.

Met deze zaak kan het de derde keer in korte tijd worden dat het Europees Hof van Justitie een internationale voetbalbond een halt toeroept. Zo kreeg de UEFA te horen dat er geen straffen mochten worden uitgedeeld aan de organisatie van de Europese Super League, terwijl de FIFA zeer waarschijnlijk het transfersysteem op de schop moet doen na de uitspraak in de zaak rondom Lassana Diarra.

Heeft dit proces een kans?

  • Ja zeker wel
  • Nee, de FIFA wint dit
26+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie