‘Feyenoord gaat los in winterse transferperiode’

Foto: ‘Feyenoord gaat los in winterse transferperiode’

Feyenoord dreigt in januari één of meerdere spelers kwijt te raken. Volgens algemeen directeur Dennis te Kloese staan meerdere smaakmakers in de belangstelling van buitenlandse clubs.

Dennis te Kloese verwacht actie bij Feyenoord

Te Kloese heeft met Mark Ruijl een nieuwe technisch manager aangesteld. Met andere verantwoordelijken moet hij het sportieve beleid verder uitwerken. Te Kloese vertelt aan Voetbal International: “Door hun specialismen te koppelen, denken we veel beter voorbereid de toekomst in te gaan. Stel dat wij een speler op het oog hebben, wil ik weten of we in de opleiding niet een jonge speler hebben die op termijn hetzelfde kan brengen.”

De Feyenoord-directeur vervolgt: “Voor mij is de academy nog steeds heel belangrijk. Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida leverden de hoogste transfersommen op. Kijk naar wie we nog hebben. Quilindschy Hartman, Justin Bijlow, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël. Met de overvolle speelagenda’s wordt het fysieke aspect steeds belangrijker om mee te nemen in je besluit om spelers bijvoorbeeld wel of niet te halen.”

Focus op winterse transferperiode

Te Kloese stelt dat Feyenoord zich intern heeft versterkt, onder meer met Ruijl. “Ik kan dan met een gerust hart even weg, omdat de ECA belangrijk is. Ik tref daar clubs die nu al aangeven interesse te hebben in spelers van Feyenoord. Straks komt er weer een transferwindow aan en ik denk dat we dan veel beter zijn voorbereid dan afgelopen zomer, toen het inderdaad erg druk was en we ook te maken kregen met pech.”

“Met een technisch managementteam van drie man, ga ik ervan uit dat we sneller kunnen schakelen, omdat we dan van iedere mogelijke nieuwe speler weten wat hij kan, hoe hij fysiek in elkaar steekt en zeker weten dat hij geen jeugdspeler in de weg loopt”, aldus Te Kloese.

Raakt Feyenoord meerdere spelers kwijt in januari?

  • Ja
  • Nee
431+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie