Pau Cubarsí

Leeftijd: 17

Het laatste nieuws over Pau Cubarsí

Pau Cubarsí is een Spaanse centrale verdediger. De international van Spanje is een jeugdexponent van zijn huidige werkgever FC Barcelona.

  • Cubarsí speelt momenteel voor FC Barcelona
  • De verdediger maakte in 2024 zijn debuut voor de hoofdmacht
  • In 2023 debuteerde hij al voor de B-ploeg van de Catalanen
  • Cubarsí debuteerde in 2024 als Spaans international

Clubcarrière Pau Cubarsí

Pau Cubarsí Paredes zag op 22 januari 2007 het levenslicht in Estanyol, een plaats in de Catalaanse provincie Girona. De rechtspoot trapte zijn voetbalcarrière af in de jeugdopleiding van het plaatselijke Girona. Zijn talent viel op bij FC Barcelona, dat hem in 2018 naar het befaamde La Masia haalde. De verdediger deed hier onder meer ervaring op in de UEFA Youth League.

Debuut voor FC Barcelona

Cubarsí mocht in april 2023 voor het eerst meetrainen met de A-selectie van FC Barcelona. Enkele maanden later ondertekende de verdediger zijn eerste profcontract voor de duur van drie seizoenen. Zijn debuut als profvoetballer volgde op 16 september 2023 tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Fuenlabrada (2-2). Met FC Barcelona Athletic, het reserveteam van de Catalaanse grootmacht, kwam hij 77 minuten in actie. In totaal mocht hij negen keer opdraven in de Primera Federación.

De ontwikkeling van Cubarsí maakte indruk binnen FC Barcelona. Trainer Xavi Hernández liet het talent op 18 januari 2024 debuteren voor de hoofdmacht, dat in de Copa del Rey een 1-3 zege behaalde op Unionistas CF. Drie dagen later maakte de verdediger ook zijn debuut in LaLiga tijdens het bezoek aan Real Betis. De Catalanen wisten dit duel eveneens te winnen (2-4). Cubarsí groeide uit tot een zekerheidje, waardoor hij in maart 2024 tevens zijn Champions League-debuut maakte. Thuis tegen Napoli (3-1 zege) volgde een nieuwe primeur.

In no-time ontwikkelde Cubarsí zich tot een gevestigde waarde bij FC Barcelona. Ondanks zijn geringe leeftijd durfde Xavi het aan om hem wekelijks op te stellen. In het seizoen 2023-2024 liep zijn aandeel dan ook op naar 24 officiële wedstrijden namens de A-selectie. De clubleiding beloonde hem in mei 2024 middels een gloednieuw contract.

Pau Cubarsí met Kylian Mbappé
In duel met PSG-steraanvaller Kylian Mbappé (Pro Shots)

Interlandcarrière Pau Cubarsí

Cubarsí doorliep vrijwel alle jeugdteams van Spanje en kwam daarnaast uit voor het olympisch team. Zijn debuut als A-international van Spanje maakte de rechtspoot op 22 maart 2024 in de oefeninterland tegen Colombia (0-1 nederlaag). Na 83 minuten viel hij in voor Aymeric Laporte. De verdediger verbrak daarmee het record van Sergio Ramos als jongste debutant ooit namens La Roja. Bondscoach Luis de la Fuenta nam Cubarsí in mei 2024 op in de voorlopige EK-selectie, maar de definitieve selectie bereikte hij niet. Spanje won in Duitsland de Europese titel.

Laatste update: 17 oktober 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie