Neville en Rooney kraken FA met keuze voor Tuchel

Foto: Neville en Rooney kraken FA met keuze voor Tuchel

In Engeland is er verdeeldheid over de keuze voor Thomas Tuchel als nieuwe bondscoach van de nationale ploeg. Na positieve geluiden van onder meer Alan Shearer, Gary Lineker en Micah Richards zijn Gary Neville en Wayne Rooney een hele andere mening toegedaan. Het duo ging flink los.

Gary Neville en Wayne Rooney hadden voor een Engelsman gekozen als nieuwe bondscoach

Neville is zeker geen voorstander van de aanstelling van Tuchel. De rechtsback van weleer vindt dat er gekozen had moeten worden voor een coach uit eigen land. “Ik denk dat we onszelf tekort doen door te accepteren dat Tuchel beter is dan alle Engelse coaches die we hebben”, begon de analist tegen Sky Sports. Neville is wel van mening dat Tuchel ‘een van de beste trainers ter wereld is’ die op het juiste moment beschikbaar was. “Als je van die criteria uitgaat, dan is het spot on. Maar ik denk niet dat hij bij de criteria van St George’s Park (de thuisbasis van de FA, red.) past en het vertrouwen dat we moeten hebben in onze Engelse coaches die voor groei in het Engelse voetbal moeten zorgen.”

Rooney is het eens

Rooney is het helemaal eens met zijn voormalig ploegmaat. “Ik denk dat hij een erg goede trainer is, maar ik ben er verbaasd over dat de FA hem heeft aangesteld”, begint het Manchester United-icoon tegenover de BBC. Ondanks zijn twijfels wenst Rooney Tuchel wel het beste toe.

“Wat de FA in de laatste vijftien jaar heeft opgebouwd – en dat heb ik met eigen ogen mogen zien – is goed. Het is een goede plek voor jonge coaches om door te komen. Ik ben verbaasd dat ze niet met iemand uit de eigen stal aan de haal zijn gegaan. Maar ze hebben hun besluit gemaakt en ik wens hem het allerbeste. Ik hoop dat hij het goed voor ons gaat doen.”

Had de FA voor een Engelse bondscoach moeten kiezen?

  • Zeker wel
  • Nee, te weinig goede coaches in Engeland
14+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie