Voorbeschouwing Liverpool – Chelsea: slaat Slot Londense aanval af?

Foto: Voorbeschouwing Liverpool – Chelsea: slaat Slot Londense aanval af?

Liverpool laat zich ook na het vertrek van de populaire succestrainer Jürgen Klopp van zijn beste kant zien. Chelsea heeft de rug gerecht na twee matige eindnoteringen en doet weer meer bovenin mee. In speelronde acht van de Premier League ontmoeten deze clubs elkaar. Kan een van beide clubs een gevoelige tik uitdelen? Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

Liverpool: teaminfo en vorm

Arne Slot verovert niet alleen Liverpool maar heel Engeland. Hij komt intelligent over en doet dat, in tegenstelling tot voorgangers als Louis van Gaal en Erik ten Hag, ook nog eens in prima Engels. Maar wat bovenal meewerkt zijn de goede prestaties van Liverpool. Nadat Jürgen Klopp na negen seizoenen de deur achter zich dichttrok, was menigeen toch bang dat het bergafwaarts zou gaan met de prestaties.

Maar niets is tot nu toe minder waar. Natuurlijk heeft Liverpool in speelronde 4 nog wel met 0-1 van Nottingham Forest verloren en zijn Manchester City en Arsenal nog ongeslagen. Maar die ploegen speelden twee keer gelijk, waardoor Slot en zijn mannen zich toch koploper mogen noemen, met één punt voorsprong op beide achtervolgers. Het seizoen is nog lang, maar Slot kan in ieder geval teren op een prima start.

The Reds zijn de afgelopen weken ook prima in vorm. De laatste zeven officiële wedstrijden werden allemaal gewonnen. Achtereenvolgens gingen AC Milan (1-3), Bournemouth (3-0), West Ham United (5-1), Wolverhampton Wanderers (1-2), Bologna (2-0) en Crystal Palace (0-1) over de knie. Vier van de vijf thuisduels op Anfield werden met minimaal twee goals verschil gewonnen dit seizoen.

Blessures en schorsingen

Alisson is normaliter een zekerheidje op doel, maar hij ligt er nog een maand uit en dus kan de van ziekte teruggekeerde Caoimhin Kelleher onder de lat gaan staan. Harvey Elliott is ook geblesseerd. Het is onduidelijk of Federico Chiesa fit is, maar hij zal sowieso maximaal als invaller fungeren. Mochten Alexis Mac Allister en Luis Díaz na hun interlands niet kunnen spelen, dan staan Curtis Jones en Cody Gakpo klaar.

Chelsea: teaminfo en vorm

De trainerscarrière van Enzo Maresca zit in een stroomversnelling. Na een carrière die hem naar vele clubs bracht, was hij een tijdje trainer van Parma, maar dat ontsloeg hem al snel. Hierop werd hij assistent van Pep Guardiola bij Manchester City. Leicester City gaf hem in de zomer van 2023 de kans weer op eigen benen te staan en in zijn eerste seizoen werd de Italiaan direct kampioen in het Championship. Chelsea hapte toe en maakte hem de zesde hoofdtrainer sinds het begin van het seizoen 2020/21.

Maresca begon goed bij zijn nieuwe club. Hij werd verkozen tot beste trainer van de maand september. Niet zonder reden, want hij maakte de beste start van een Premier League-seizoen van de club door sinds 2021. Na een dertiende en zesde plaats aan het einde van de vorige seizoenen, vindt Chelsea zichzelf nu terug op de vierde plaats, vier punten achter de koploper. Een zege tegen die club zou dus een flinke tik zijn om uit te delen.

Chelsea was uitstekend in vorm in de maand september. Bournemouth (0-1), West Ham United (0-3), Barrow (5-0) en Brighton & Hove Albion (4-2) werden verslagen, waarna begin deze maand de Conference League werd afgetrapt met een 4-2-zege op AA Gent. Net voor de interlandperiode moesten Chelsea-fans toch een bittere pil slikken. Het lukte in eigen huis namelijk niet om van Nottingham Forest te winnen, hoewel die ploeg ruim tien minuten met een man minder speelde: 1-1.

Blessures en schorsingen

Wesley Fofana en Marc Cucurella pakten allebei tegen Nottingham hun vijfde gele kaart en zijn nu geschorst. Renato Veiga mag zich opmaken voor een basisplaats op linksback, terwijl het centraal gaat tussen Tosin Adarabioyo en Axel Disasi. Reece James is weer terug op de training, maar het is nog te vroeg voor een basisplaats, dus Malo Gusto mag blijven staan.

Onderlinge ontmoetingen

Van de afgelopen negen wedstrijden tussen deze twee teams werd het zeven keer gelijk, eenmaal won Liverpool en de negende keer was afgelopen februari. De finale van de League Cup werd weliswaar met 0-1 gewonnen door Liverpool, maar die ploeg deed dat wel pas in de verlenging. Zodoende zouden we ook die als een initieel gelijkspel kunnen rekenen. In vijf van de acht gelijke spelen bleef het 0-0.

Conclusie

De meest recente reeks tussen deze teams belooft weinig goeds met vaak een 0-0, maar de individuele kwaliteiten van beide teams geven meer hoop. Deze teams staan in de top zes qua gemaakte doelpunten dit seizoen, dus ze zouden wel eens voor veel goals kunnen zorgen. Liverpool oogt sterker en is dus de favoriet.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Liverpool – Chelsea.

Staat Slot nog steeds bovenaan na dit duel?

  • Ja, dat gaat hem lukken.
  • Nee, een concurrent pakt de koppositie.
6+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:48
1+
Veerman legt zelf uit waarom hij er nóg langer uit ligt
17:33
11+
Van Hanegem trekt harde Oranje-conclusie: ‘Beter dat hij er niet was’
17:20
224+
Dit bedrag betaal je voor een biertje in de Eredivisie
17:11
2+
Voorbeschouwing AS Roma – Internazionale: klassieke topper in Serie A
17:00
0+
Voorspelling AS Roma – Internazionale: bezoekers pakken overwinning
17:00
5+
Ajax en Feyenoord bibberen door AADS VOORSPELLING | Aads Voorspelling
16:48
13+
Ten Hag haalt hard uit naar Engelse media: ‘Sprookjes’
16:34
473+
Driessen: ‘Als hij niet de Nederlandse top haalt, vreet ik een bezemsteel op’
16:16
79+
Priske reageert: contract voor Boëtius bij Feyenoord?
15:54
209+
‘Angstaanjagend Ajax-plan met Brobbey en Weghorst’
15:37
86+
PSV-uitblinker was ‘boos en teleurgesteld’: “Genoeg gesprekjes met Bosz”
15:22
105+
Priske legt uit waarom Ivanusec totaal niet aan de bak komt
15:05
58+
Feyenoord onthult wanneer Stengs weer terug wordt verwacht
14:52
73+
De Wolf: “Ik dacht meteen: we hebben iets bijzonders in huis”
14:36
41+
“Brobbey en Taylortje hebben even geworsteld met hun vorm en de reacties”
14:21
37+
‘Vermoeide’ Bosz: ‘Niet zoveel zin om hier over te praten’
14:20
0+
Voorspelling Liverpool – Chelsea: koploper wint maar wel met tegengoal
14:20
6+
Voorbeschouwing Liverpool – Chelsea: slaat Slot Londense aanval af?
14:04
352+
Merel Ek reageert op vernietigende ‘Derksen-roast’ van Pannekoek
13:49
1741+
‘Spijt bij Feyenoord van megatransfer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie