Voorbeschouwing AS Roma – Internazionale: klassieke topper in Serie A

Foto: Voorbeschouwing AS Roma – Internazionale: klassieke topper in Serie A

Kijkend naar de geschiedenis van de Serie A zijn AS Roma en Internazionale respectievelijk de nummers vier en twee qua behaalde punten. Die laatste club is nog regerend kampioen en won de titel ook nog in 2021, maar voor het laatste kampioenschap van de Romeinen moeten we terug naar 2001. Ze gaan allebei weer op zoek naar eremetaal en nemen het nu tegen elkaar op. Lees in deze voorbeschouwing alles over dit duel.

AS Roma: teaminfo en vorm

Na drie jaar José Mourinho leek AS Roma met Daniele De Rossi een trainer voor de lange termijn te hebben gevonden. Het clubicoon mocht het laten zien als eindverantwoordelijke voor het eerste elftal. Maar dat avontuur was niet een heel lang leven beschoren. Hij won de eerste vier competitieduels van dit seizoen niet en het geduld van de clubleiding was blijkbaar op. De Rossi kon zijn koffers weer pakken en op zoek naar een nieuwe werkgever.

Sportief directeur Florent Ghisolfi vond in Ivan Jurić een werkloze trainer die wel in het Stadio Olimpico aan de slag wilde gaan. Hij vertrok na het vorige seizoen bij Torino, waar hij drie jaar had gewerkt. Onder leiding van de nieuwe trainer startte Roma direct goed, want Udinese werd overtuigend met 3-0 aan de kant geschoven. Een zege die lucht gaf aan AS Roma en een sprong op de ranglijst betekende.

Daarna volgde wisselend succes binnen en buiten de landsgrenzen. In de Europa League werd namelijk niet gewonnen van Athletic Club (1-1) en IF Elfsborg (2-1), maar Venezia werd in de Serie A wel met 2-1 verslagen. Voor de interlandperiode reisde Roma af naar Monza. Zomeraankoop Artem Dovbyk zette de hoofdstedelingen nog op voorsprong, maar binnen tien minuten kwam Monza langszij. Bij 1-1 zou het blijven.

Blessures en schorsingen

Stephan El Shaarawy begon tegen Monza nog in de basis, maar hij heeft inmiddels een kuitblessure. Ook Alexis Saelemaekers is er niet bij. Nicola Zalewski viel in en zal nu hopen El Shaarawy te kunnen vervangen aan de linkerkant. Topscorer Dovbyk liep een blessure op bij de Oekraïense nationale ploeg en het is maar de vraag of hij fit genoeg is voor dit duel.

Internazionale: teaminfo en vorm

In de prijzenkast van Internazionale vinden we de landskampioenschappen van 2006 tot en met 2010, maar daarna gebeurde er lang niets. Stadsgenoot AC Milan werd kampioen en daarna negen keer Juventus. Supporters van Inter zullen hebben zitten wanhopen vanwege deze lange reeks zonder kampioenschap, maar inmiddels is de trots weer gedeeltelijk wedergekeerd. In 2021 werd de club kampioen en na tweede en derde plekken lukte dat vorig seizoen opnieuw.

Simone Inzaghi was de architect van het succes van vorig seizoen en dat wil hij nu natuurlijk herhalen. De selectie bleef grotendeels hetzelfde, met wat kleine wijzigingen. En tot nu toe levert dat ook een prima resultaat op. De koppositie is weliswaar in handen van Napoli, maar het gat met die ploeg is maar twee punten. Absoluut geen man overboord, ook al was er wel wat anders nodig na een 1-1-gelijkspel tegen Monza en een 1-2-nederlaag tegen AC Milan.

In de periode na die nederlaag ging het niet altijd even soepel, maar de resultaten waren er. Een 2-3-overwinning tegen Udinese werd gevolgd door een ruime 4-0-zege op Rode Ster Belgrado. De laatste wedstrijd voor de interlandperiode was thuis tegen Torino. Door drie doelpunten van Marcus Thuram kwam Inter op een mooie 3-1-voorsprong, waarna de Turijnse tegenstander nog tot 3-2 terugkwam.

Blessures en schorsingen

Tegen Torino viel Piotr Zieliński in de tweede helft in, maar de Pool heeft een dijbeenblessure opgelopen tijdens de interlandperiode en zal nu dus niet in actie komen. Wanneer Inzaghi wil wisselen, kan hij achterin Stefan de Vrij of Benjamin Pavard inbrengen voor wat meer ervaring in zijn driemanscentrum. De kans is het grootst dat hij dan kiest voor de Fransman.

Onderlinge ontmoetingen

Qua recent onderling verleden kun je Internazionale wel aanwijzen als favoriet. De Milanese ploeg won vijf van de laatste zes ontmoetingen met AS Roma. Vorig seizoen lukte het Inzaghi en zijn mannen om beide competitieduels te winnen. Thuram zorgde voor een 1-0-thuiszege, waarna in februari in de stromende regen in Rome met 2-4 gewonnen werd na een 2-1-achterstand bij rust.

Conclusie

AS Roma komt van ver dit seizoen, maar heeft de weg omhoog wel weer weten te vinden. Al bewees het tegen Monza weer kwetsbaar te zijn. Op dit moment lijkt Internazionale een stuk verder en het is dan ook logisch om de bezoekers tot favoriet te bestempelen voor deze ontmoeting.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor AS Roma – Internazionale.

Hoe eindigt deze wedstrijd?

  • AS Roma wint
  • Gelijkspel
  • Internazionale wint
2+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:29
5+
‘Toekomst Frenkie de Jong krijgt bizarre wending’
20:09
18+
‘Gigantisch PSV-probleem voor Peter Bosz’
19:46
15+
‘Man van 50 miljoen bezorgt Ten Hag nieuwe klap’
19:31
26+
Slot wijst vervanger ‘man van glas’ aan
19:13
15+
‘Speciale Xavi Simons-rol voor Klopp’
18:58
14+
Voorbeschouwing Heracles – Ajax: Loodzware periode Ajax van start tegen Heracles
18:49
35+
“Ik zou hem weleens bij Ajax of Feyenoord willen zien”
18:33
94+
Van Hanegem hekelt kersverse ESPN-analist: ‘Ga daar niet zitten!’
18:20
62+
Oud-publiekslieveling staat open voor terugkeer bij Feyenoord
18:03
64+
Derksen reageert op bikkelharde roast Peter Pannekoek
17:48
40+
Veerman legt zelf uit waarom hij er nóg langer uit ligt
17:33
122+
Van Hanegem trekt harde Oranje-conclusie: ‘Beter dat hij er niet was’
17:20
361+
Dit bedrag betaal je voor een biertje in de Eredivisie
17:11
2+
Voorbeschouwing AS Roma – Internazionale: klassieke topper in Serie A
17:00
48+
Ajax en Feyenoord bibberen door AADS VOORSPELLING | Aads Voorspelling
16:48
25+
Ten Hag haalt hard uit naar Engelse media: ‘Sprookjes’
16:34
517+
Driessen: ‘Als hij niet de Nederlandse top haalt, vreet ik een bezemsteel op’
16:16
130+
Priske reageert: contract voor Boëtius bij Feyenoord?
15:54
346+
‘Angstaanjagend Ajax-plan met Brobbey en Weghorst’
15:37
114+
PSV-uitblinker was ‘boos en teleurgesteld’: “Genoeg gesprekjes met Bosz”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie