‘Keiharde mokerslag voor Brian Brobbey’

Foto: ‘Keiharde mokerslag voor Brian Brobbey’

De spitspositie bij Ajax is al wekenlang een heet hangijzer. Ook voor de wedstrijd van aankomende zondag tegen Heracles Almelo is het de vraag wie trainer Francesco Farioli in de punt gaat opstellen. Ajax-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad verwacht dat Wout Weghorst de voorkeur gaat krijgen boven Brian Brobbey en Chuba Akpom.

Weghorst krijgt bij Ajax voorkeur boven Brobbey

Weghorst liet zijn waarde als invaller zien tegen FC Groningen met een doelpunt en assist in blessuretijd. Daarmee ging de spits met een boost de interlandperiode in, waarin hij zelf door kon trainen aangezien de aanvaller niet werd opgeroepen voor Oranje. In het Algemeen Dagblad schrijft Inan dat dit in het voordeel is geweest voor Weghorst. “De spits kwam met Ronald Koeman – al voor zijn winnende goal tegen FC Groningen – overeen de Nations League met Oranje over te slaan. Weghorst werkte een individueel programma af om topfit aan het zwaarste blok van Ajax te kunnen beginnen.”

De Ajax-spits heeft zich volgens Inan ‘fysiek afgebeuld’ in die periode. “Dat is amper nog een verrassing te noemen. Maar Weghorst kreeg er in aanloop naar de weken met krakers in de Eredivisie tegen Feyenoord, PSV en FC Twente ook nog een flinke mentale opsteker bij.”

Oranje-interland kost Brobbey de kop

Inan verwijst daarmee naar de interlands van Oranje en de optredens van zijn concurrenten voor de spitspositie. “Niet alleen zag hij voor zijn televisie dat hij als breekijzer node werd gemist toen Oranje tegen Hongarije en Duitsland nog een doelpunt moest forceren. Weghorst kon maandagavond laat ook moeilijk concluderen dat zijn concurrenten een basisplaats opeisten.” Zowel Joshua Zirkzee en Brian Brobbey konden tegen respectievelijk Hongarije en Duitsland geen potten breken. “De spits van Manchester United speelde niets klaar tegen Hongarije, waarna er voor Ajax-collega Brobbey op een eiland in München geen eer te behalen viel.”

Het zorgde volgens Inan ervoor dat Brobbey ‘met de pest in zijn lijf’ is teruggekeerd in Amsterdam. “Onderweg naar huis zag hij de discussie over de spitspositie in Oranje direct weer oplaaien. Analytici lieten daarbij ook de naam van Weghorst als lachende derde vallen. En de ogenschijnlijk vacante positie in het Nederlands elftal zal de aanvaller met de ijzeren wil alleen maar verder motiveren om bij Ajax de komende week een basisplaats te veroveren en te behouden.”

Weghorst krijgt basisplaats tegen Heracles

Inan verwacht Weghorst dan ook zondagmiddag aan de aftrap in Almelo. “Brobbey onthulde in Zeist overigens dat Farioli hem, Weghorst en Akpom had ingefluisterd ook opties te zien om met twee spitsen te spelen. Hoe dan ook, als de spitsenstrijd van Ajax onder de roulerende Italiaan een dagkoers is, ligt Weghorst voor de ontmoeting met zijn eerste Eredivisieclub Heracles op poleposition.”

Wie moet bij Ajax in de spits?

  • Akpom
  • Brobbey
  • Weghorst
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:00
0+
Brobbey ‘met de pest in zijn lijf’ bij Ajax
13:42
14+
‘Bargast maakt zichzelf onmogelijk bij Vandaag Inside’
13:26
4729+
Rafael van der Vaart scoort punten op Televizier-Gala: “Echt heel lief”
13:20
10+
Diep decolleté levert bezoekje aan VI-bar op: “Ze komt binnenkort”
13:04
16+
Monaco-trainer hekelt Teze na rode kaart: “Hij verdiende deze”
12:48
18+
Slot: “Oranje zal hem altijd missen als hij niet meedoet”
12:45
178+
Van Persie komt met daverende Noppert-verrassing
12:34
1256+
Merel Ek reageert op vernietigende ‘Derksen-roast’ van Pannekoek
12:18
894+
Van Hanegem hekelt kersverse ESPN-analist: ‘Ga daar niet zitten!’
12:00
1977+
Sneijder vernietigt wereldtopper: ‘Jankerd, had elke wedstrijd ruzie met hem’
11:50
54+
Feyenoord-routinier broodnodig: “Het is nu los zand”
11:35
4022+
‘Astronomisch transferaanbod voor Lamine Yamal’
11:20
0+
AD: Farioli wisselt tweetal in Ajax-opstelling
11:10
46+
Hato heeft opvallende boodschap: “Ben niet echt van het trainen”
10:58
57+
Driessen pakt Feyenoord-duo aan: “Als dat zijn ware gezicht is…”
10:43
254+
‘Keiharde mokerslag voor Brian Brobbey’
10:28
56+
Van Hanegem adviseert Feyenoord: “Van die vervelende tegenstander moet je winnen”
10:13
101+
Derksen hekelt ‘PSV-dorpsrel’: “Wat een griezel is dat”
09:57
96+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Priske kiest voor consistentie
09:42
125+
‘Ajax aast op peperdure Belg’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie