Gekwetst PSV moet miljoenenhobbel nemen in Parijs

Foto: Gekwetst PSV moet miljoenenhobbel nemen in Parijs

In Eindhoven zijn voor PSV cruciale weken aangebroken, op nationaal én internationaal niveau. Na de winst op bezoek bij AZ, wacht nu één van de titelfavorieten in de Champions League: Paris Saint-Germain. Een club met Arabisch geld die als drempel voor de Brabanders kan dienen op weg naar nog meer belangrijke duels. Naast de verschillende blessures die PSV-spelers teisteren.

Voorbeschouwing: PSV moet CL-drempel nemen bij begin loodzwaar programma

Eerst moest er afgelopen weekend zoals gezegd nog ‘even’ afgerekend worden met het doorgaans sterk spelend AZ. Vorig seizoen werd het nog 0-4 voor de mannen van Peter Bosz. Een resultaat dat deze voetbaljaargang ook weer werd nagestreefd. Dat lukte uiteindelijk ook voor de rood-witte succesformatie, al was de score met 1-2 wat magertjes.

Een garantie voor succes in de stad van de liefde Parijs, waarbij de voetbalgrootmacht al geruime tijd flink wordt geïnvesteerd door steenrijken uit Qatar, is die overwinning in Noord-Holland zeker niet. Bovendien bezorgt het gekwetste middenveld voor hoofdbrekens bij Bosz. Zo raakte Schouten tegen AZ opnieuw geblesseerd en is hij er niet bij in Parijs. De middenvelder sukkelt met blessures en de communicatie daaromheen zorgde voor ruzie tussen de speler en de club. Inmiddels is de discussie weer tot rust gekomen.

Gedoe om PSV’er Schouten

De neuzen staan weer dezelfde kant op, ook omdat Schouten gewoonweg een heel belangrijke speler is voor het PSV van heden te dage. Volgens bronnen rondom de Eindhovense club was er overigens sprake van een misverstand geweest. Een MRI-scan had plaatsgevonden pas nádat Bosz met zijn verklaring over de knie van Schouten was gekomen.

Daarna wilde Schouten zelf niet dat hij als een ‘watje’ te boek zou komen te staan: moeheid was volgens hem niet de reden van zijn afwezigheid. Hierover uitte hij zijn onvrede echter in een landelijke krant, wat men binnen PSV weer niet fijn vond. Het lijkt erop dat speler en trainer nog met elkaar om de tafel zullen gaan zitten om toekomstige fricties vooraf al uit te kunnen sluiten.

Pech voor Schouten is dat hij tijdens de gewonnen wedstrijd bij AZ wederom geblesseerd is geraakt. De voor PSV heel belangrijke middenvelder kampt dus opnieuw met een kwetsuur, waardoor Bosz zal moeten puzzelen, temeer omdat hij met meerdere geblesseerde (basis)spelers te maken heeft.

Jerdy Schouten sukkelt met blessures bij PSV. Trainer Peter Bosz moet het zonder de middenvelder doen in Parijs.

Blessures Schouten, Veerman, Lozano en Karsdorp

De focus ligt nu echter eerst op de Parijse opponent die een meer dan zware, al dan niet onmogelijke, hobbel zal gaan worden. Verder mist PSV in de selectie nog de langduriger geblesseerden Joey Veerman, Hirving Lozano en Sergiño Dest. De afgelopen weken waren Rick Karsdorp en Noa Lang nog niet volledig inzetbaar. Zij stonden in de basis tegen AZ, maar Karsdorp kwam daarbij niet ongeschonden uit de strijd. Hij gaat daarom ook niet mee naar Parijs.

Hoewel een goed resultaat, na een verliespartij en een gelijkspel, van PSV tijdens het derde duel in het Europese miljoenenbal belangrijk zal zijn, komen er nog meer potjes aan die er meer dan toedoen.

Vier dagen later wacht in eigen huis namelijk PEC Zwolle, waarna de uitwedstrijd tegen aartsrivaal en concurrent voor de bovenste plaatsen Ajax wacht. Voor de PSV’ers zal het ook dan belangrijk zijn om de kloof als koploper met de achtervolgers zo groot als mogelijk te houden. Is er dáárna dan even tijd voor rust en bezinning voor de selectie van Bosz en zijn technische rechterhanden?

Gereed zijn voor Girona

Het antwoord is klip en klaar: nee, zeker niet. Na het duel met Ajax speelt PSV drie dagen later namelijk alweer de volgende Champions League-wedstrijd, in eigen stadion, tegen Girona, de club waar Feyenoord onlangs nog knap won. Vier dagen later neemt PSV het in Breda op tegen NAC, waarna wederom een interlandperiode volgt.

Onderweg naar het kerstfeest moeten de Eindhovenaren nog flink aan de bak. Op 23 november staat voor PSV de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op het programma en drie dagen later speelt de ploeg van Peter Bosz thuis tegen Shakhtar Donetsk. Een duel waarin punten gepakt moeten gaan worden, zeker gezien de sterkte van de tegenstander en de huidige CL-resultaten.

Via FC Utrecht-uit op zondag 1 december en FC Twente-thuis vijf dagen later gaat het naar een nieuwe internationale wedstrijd: Stade Brest-uit. Bij deze Franse club staat oud-doelman van AZ Marco Bizot onder de lat. Die confrontatie staat geprogrammeerd voor dinsdag 10 december. Is het daarmee klaar voor de Brabantse topclub dit jaar? Nee, nog steeds niet.

Daarna wacht PSV nog twee Eredivisiewedstrijden, op bezoek bij Heerenveen (14 december) én de kraker thuis tegen Feyenoord op zondag 22 december. Bovendien speelt de Bosz-equipe tussendoor nog een bekerduel. Hierna is er voor spelers en staf heel even tijd voor familie en feestdagen, waarna er een trainingskamp gepland is. Waardoor de PSV-trein flink blijft door denderen.

Gaat PSV winnen in Parijs?

  • Ja
  • Nee
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:48
8+
Ajax-aanvaller ‘weet één ding zeker’: “Dat hij moet vertrekken”
16:34
12+
PSG-coach Luis Enrique velt zijn oordeel over PSV
16:10
48+
‘Stevig gevecht dreigt’ bij Ajax, 1 november ‘D-Day’
16:06
77+
‘Twijfels en interne discussies bij Ajax over Antony’
15:52
116+
Engelse media gaan helemaal los over Arne Slot
15:36
7+
Virgil van Dijk nog in ongewisse over eigen toekomst
15:21
1571+
Heraclied loopt leeg: ‘Houd je bek, hoerenzoon!’
15:04
100+
‘Opvolger Wellenreuther en Bijlow al in beeld bij Feyenoord’
14:48
45+
“Brobbey zelf heeft daar een hoop problemen mee”
14:34
51+
Bizar: ‘Francesco Totti (48) denkt aan comeback als profvoetballer’
14:17
621+
‘Ajax krijgt groot Eriksen-nieuws’
14:00
94+
Vermoedelijke opstelling PSV: breinbreker voor Bosz
13:50
30+
Mourinho clasht met ‘huilende’ journalisten: ‘Deze vraag verwachtte ik al’
13:35
42+
Kenneth Perez: ‘Minimumlijers’ bij PSV
13:20
35+
Miedema sluit zich aan bij brandbrief: ‘Middelvinger naar het vrouwenvoetbal’
13:05
469+
Go Ahead-trainer over sterspeler Feyenoord: ‘Hij is verrot, duwen, knijpen, irriteren’
12:48
70+
“Priske was al bijna dood en begraven..”
12:33
69+
Mossou noemt opvallende naam als ‘tactisch beste trainer van Eredivisie’
12:16
69+
Weer ophef rond amateurvoetballer Elia: ‘Me nog nooit zo onveilig gevoeld op het veld’
12:00
374+
Doorbraak Osman bij Feyenoord heeft zure bijsmaak
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie