Rode kaart AZ helpt PSV in een zetel

Foto: Rode kaart AZ helpt PSV in een zetel

PSV heeft ook de negende Eredivisie-wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Op papier was AZ de zwaarste opdracht tot nu toe, maar een snelle rode kaart bracht de Eindhovenaren in een zetel. Daar deed de late 1-2 niets aan af.

PSV wint ook negende Eredivisie-duel van het seizoen

AZ begon met aanvallende intenties aan de clash met PSV. Dat resulteerde in de beginfase in een dreigende voorzet, maar de regerend landskampioen kwam met de schrik vrij. Aan de andere kant kreeg de Alkmaarse opponent te maken met een serieuze tegenslag. David Møller Wolfe vergreep zich aan Guus Til, die volgens de arbitrage onreglementair een scoringskans werd ontnomen. Om die reden moest de dader met rood naar de kant.

Trainer Maarten Martens besloot bij AZ in te grijpen door Sven Mijnans te wisselen ten faveure van Denso Kasius. De Belg koos daarmee voor een defensiever concept, maar die wissel kreeg pas groen licht na de openingstreffer. Til verlengde een voorzet van Rick Karsdorp richting Luuk de Jong, die de bal met enig fortuin achter doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro wist te werken.

Lang verdubbelt score

In de 22ste minuut wist PSV de wedstrijd gevoelsmatig al op slot te gooien. Ditmaal wist Owusu-Oduro een lage voorzet nog weg te werken, maar in de rebound haalde Noa Lang alsnog de trekker over: 0-2. De manschappen van trainer Peter Bosz speelden daardoor een gewonnen wedstrijd. Dit resulteerde bijna zelfs in een derde treffer, ware het niet dat Til nog net kon worden gestuit.

Vlak voor rust liep PSV nog wel schade op. Jerdy Schouten ging plotseling liggen vanwege ogenschijnlijke hamstringklachten, waardoor hij in de tweede helft niet meer terugkeerde binnen de lijnen. De Eindhovenaren besloten niet meer vol gas te geven met het oog op de naderende Champions League-verplichtingen tegen Paris Saint-Germain (aanstaande dinsdag).

De gemakzucht van PSV werd in de eindfase afgestraft. Kasius werkte de 1-2 tegen de touwen, maar het Alkmaarse slotoffensief leverde verder niets meer op.

Was de rode kaart terecht?

  • Ja
  • Nee
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie