Voorbeschouwing Paris Saint-Germain – PSV: Kunnen de Eindhovenaren verrassen in Parijs?

Foto: Voorbeschouwing Paris Saint-Germain – PSV: Kunnen de Eindhovenaren verrassen in Parijs?

Paris Saint-Germain krijgt op dinsdagavond bezoek van PSV in de Champions League. De Parijzenaren streven ernaar om eindelijk de prestigieuze trofee te winnen, maar zijn niet al te sterk begonnen aan het toernooi. PSV heeft ook niet de beste start gemaakt. Kan het team van Peter Bosz voor een verrassing zorgen in Parijs?

🇫🇷 Paris Saint-Germain: teaminfo en vorm

Onder leiding van Luis Enrique heeft PSG een trainer die een duidelijke speelstijl hanteert. De Spaanse coach streeft ernaar om wedstrijden te domineren met balbezit en de tegenstander geleidelijk kapot te spelen. In het verleden heeft de 54-jarige trainer veel succes geboekt met deze aanpak. Dit spelbeeld moet Paris Saint-Germain uiteindelijk de Champions League opleveren. Vorig seizoen won de club de Franse competitie, beker en supercup. Toch is dat niet voldoende voor de eigenaren; de Champions League is het ultieme doel.

In die Europese competitie is PSG echter niet sterk begonnen. Terwijl de club in Frankrijk ongeslagen is na acht wedstrijden en 20 punten heeft, verloor het al een wedstrijd in de Champions League. Vlak voor de interlandperiode speelde PSG tegen Arsenal. In dat duel was Arsenal de bovenliggende partij en won het met 2-0. Ondanks het overwicht in balbezit (65%), wist PSG niet genoeg kansen te creëren.

Tegen PSV moet Paris Saint-Germain stappen gaan maken op de ranglijst. Na een nederlaag en een overwinning op Girona (1-0), staat PSG slechts op de 19e plaats. Natuurlijk zijn er pas twee wedstrijden gespeeld en kan er nog veel veranderen. PSG hoort echter bij de eerste acht te eindigen om zo de tussenronde te vermijden. Een overwinning op PSV is dan ook cruciaal voor de volgende stap. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Afgelopen weekend werd Strasbourg met 4-2 verslagen, maar opnieuw kwam de zwakte van PSG naar voren: de counter. Door de focus op balbezit laat PSG vaak veel ruimte achter de verdediging.

Blessures en schorsingen

Enrique moet het tegen PSV doen zonder Presnel Kimpembe, Lucas Hernández en Gonçalo Ramos.

🇳🇱 PSV: teaminfo en vorm

PSV is goed uit de interlandperiode gekomen. Zaterdagavond speelde de koploper van de Eredivisie tegen AZ. In deze topper liet PSV zien momenteel de sterkste te zijn in Nederland. Na 22 minuten stond de club uit Eindhoven al op een 0-2 voorsprong. Al werd PSV wel geholpen door de vroege rode kaart van David Möller Wolfe na een overtreding op Guus Til. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-2.

PSV kan enkel worden verweten dat het de wedstrijd niet eerder besliste door een derde doelpunt te maken. In de 90e minuut scoorde AZ nog de aansluitingstreffer, waardoor het toch nog even spannend werd. PSV was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg en moet leren om dergelijke topwedstrijden eerder te beslissen. Tegen Sporting Lissabon ging dit mis. Hoewel PSV duidelijk sterker was, vergat het een tweede doelpunt te maken. Sporting wist in de slotfase langszij te komen, waardoor het duel eindigde in 1-1. PSV had daar echter drie punten verdiend.

Dat gelijkspel tegen Sporting is vooralsnog het enige punt van PSV in de Champions League. Terwijl de Eredivisie eenvoudig lijkt voor PSV, heeft het team het moeilijker in Europa. Juventus was in de eerste groepswedstrijd met 3-1 te sterk en nu staat opnieuw een topclub op het programma. Toch zijn er kansen voor PSV. PSG speelt balbezit-voetbal en staat vaak ver van de eigen goal. Wanneer PSV de bal hoog op het veld verovert, liggen er mogelijkheden om te counteren. Als PSV deze kansen weet te benutten, is een verrassing tegen PSG niet uitgesloten.

Blessures en schorsingen

Hirving Lozano, Joey Veerman en Sergiño Dest zullen er niet bij zijn tegen PSG. Jerdy Schouten moest tegen AZ vroegtijdig het veld verlaten vanwege een blessure. Of hij inzetbaar is tegen PSG is nog onzeker, wat een flinke aderlating zou zijn voor Bosz.

Conclusie

Paris Saint-Germain is duidelijk de favoriet voor dit duel. De Parijse grootmacht zou deze wedstrijd moeten winnen, maar PSV heeft zeker kansen. Bosz zal zijn team instrueren om defensief goed te staan en te wachten op een kans, die altijd komt. Het belooft hoe dan ook een spannende wedstrijd te worden om op dinsdagavond te volgen.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Paris Saint-Germain – PSV.

Wat gaat er deze wedstrijd gebeuren?

  • PSG gaat winnen
  • Gelijkspel
  • PSV weet te verrassen
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:10
1+
Slot schaart zich na imposante reeks met Liverpool in illuster rijtje
07:50
22+
Vermeulen slacht ‘bloedirritante’ PSV’er
07:33
70+
Feyenoord-verrassing baart opzien: “Veel kritiek op hem, maar…”
07:17
54+
‘Ajax-schande met Brian Brobbey’
07:00
4+
Aanvallers zorgen voor heuse doelpuntenregen | SN Team van de Week 9
23:44
73+
Studio Voetbal pakt PSV’er aan: “Zo irritant”
23:37
62+
Waarschuwing voor Brobbey: “Als hij ze niet maakt…”
23:23
170+
Perez furieus na AZ – PSV: “Hoe is dit rood?”
23:15
69+
Oosting uit onvrede bij FC Twente: “Ben geen tovenaar”
23:07
54+
Perez zeker van PSV-titel: “Geen twijfel over mogelijk”
22:58
25+
Lewandowski wijst Barça de weg bij Gavi-rentree
22:40
63+
Slot geniet, maar hekelt VAR: “Overduidelijk”
22:34
100+
Farioli wacht Ajax-dilemma: “Geen uitgemaakte zaak”
22:22
758+
‘United-speler wil ontslag Erik ten Hag’
22:14
141+
Perez bejubelt Ajacied: “Fenomenaal”
22:00
116+
Bosz zorgt voor ophef: “We zijn geen twaalf hè?”
21:45
268+
‘Ajax-afscheid in de maak na 6 april 2025’
21:31
50+
“Denk dat Weghorst de volgende wedstrijd start”
21:24
197+
Van Hanegem prijst Feyenoord, maar pakt tweetal aan
21:13
111+
Lofzang voor Slot: “Kans om all the way te gaan”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie