Niet alleen Wout Weghorst zorgt voor doelpuntenregen | SN Team van de Week 9

Foto: Niet alleen Wout Weghorst zorgt voor doelpuntenregen | SN Team van de Week 9

Speelronde 9 was een speelronde om niet snel te vergeten. De doelpunten vlogen ons om de oren. Van verslapping na de interlandbreak was absoluut geen sprake. Vooral de aanvallers stalen dit weekend de show, maar op het middenveld en in de achterhoede zag het SoccerNews-comité een heleboel sterren schitteren. Na lang wikken en wegen, kwam deze selectie eruit gerold. SoccerNews presenteert u: SN Team van de Week 9.

SN Team van de Week 9: dit offensief sterke team wordt aangevoerd door (alweer) Weghorst

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Zo veel aanvallende daadkracht als in dit weekend zagen we zelden. Dat maakte de selectie van dit elftal niet makkelijk. Zo vielen er bij Go Ahead Eagles – Feyenoord zes treffers, bij Heracles – Ajax was dat er nog eentje meer. Maar ook op de andere velden werd er veel gescoord. Uiteindelijk werd duidelijk hoe het team vorm moest krijgen. Een goede aanval kan vanzelfsprekend niet zonder een goede ruggengraat. Daarom zijn er uiteraard een sterk middenveld en een solide achterhoede geselecteerd. Of die ruggengraat helemaal in balans is, lees je zometeen. Aanvoerder en SN Sterspeler van de Week 9 is Wout Weghorst. Als pinchhitter bracht hij Ajax voor de tweede week op rij de drie punten. Gefelicteerd, Wout!

Keeper: Yanick van Osch (RKC Waalwijk)

Hij kreeg er in het duel met FC Twente natuurlijk twee om de oren, maar dat betekent niet dat je onze selectie niet kan halen. Yanick van Osch sleepte zaterdag met RKC het eerste punt van het seizoen binnen. Dat was de doelman zeker aan te rekenen. Met een aantal cruciale reddingen hield hij zijn ploeg op voorsprong. Helaas wist Twente in de laatste minuten nog te scoren, waardoor de punten gedeeld werden. Toch kon Waalwijk eindelijk juichen, met dank aan Van Osch.

Rechtsachter: Mauro Júnior (PSV)

PSV speelde niet zijn allerbeste wedstrijd van het seizoen, maar er werd gewonnen. In Eindhoven mogen ze daar Mauro Júnior zeker voor bedanken. De Braziliaanse alleskunner legde een partij werklust op de mat… Van voor naar achter, van links naar rechts. Mauro kan het allemaal. Met sterke bijdragen in zowel offensief als defensief opzicht, past de PSV’er perfect in dit elftal.

Rechter centrale verdediger: Mike van der Hoorn (FC Utrecht)

De rots in de branding van de achterhoede van Ron Jans. Van der Hoorn leidde FC Utrecht naar een nipte overwinning in de Euroborg. De mandekker was sterk in de lucht, sterk in duels en leidde amper balverlies. Een solide optreden van de verdediger bezorgt hem een plekje in het sterrenelftal van deze week.

Linker centrale verdediger: Bram Nuytinck (NEC)

Bram Nuytinck is vrijwel elke week goed. Dat was in speelronde 9 niet anders. Wat kan Nuytinck eigenlijk niet? Zijn inspeelpasses waren top, in de lucht is Nuytinck bijna onverslaanbaar (zoals te zien bij zijn treffer tegen Heerenveen), hij won vrijwel al zijn duels en zorgde daarnaast ook nog voor dat NEC geen tegendoelpunten kreeg. De ruggengraat van dit sterrenelftal: Bram Nuytinck.

Linksachter: Rob Nizet (Willem II)

Het duel van Willem II met Fortuna Sittard eindigde in 0-0. Toch waren er genoeg aanvallende impulsen. Een aantal van die impulsen kwamen van Rob Nizet. Met zijn rushes en offensive passing was Nizet een doorn in het oog voor de spelers van Fortuna. In eigen zestien was Nizet ook scherp. Het duel kon hij niet beslissen, maar zijn inzet valt te prijzen.

SN Team van de Week 9.

Rechter middenvelder: Vito van Crooij (NEC)

Vito van Crooij begon het duel met sc Heerenveen voor het eerst in de basis bij NEC. Na zaterdag lijkt het onwaarschijnlijk dat Rogier Meijer er ooit nog voor kiest om Van Crooij van de bank te laten beginnen. De aanvaller werd terecht de man de wedstrijd. Hij was constant dreigend en scoorde uiteindelijk tweemaal tegen de Friezen. Een prachtig basisdebuut, Vito!

Centrale middenvelder: Quinten Timber (Feyenoord)

De motor van Feyenoord. Was er een plek op het veld maar Quinten Timber niet heeft gelopen? Wij denken van niet. De aanvoerder van Feyenoord toonde in het duel met Go Ahead Eagles een echte leider te zijn. Timber was actief betrokken bij de sterke aanvallen van Feyenoord en beloonde zichzelf kort voor rust met een treffer. De aanvoerder was de beste man bij Feyenoord en verdient daarom een plekje in dit sterrenensemble.

Linker middenvelder: Sem Steijn (FC Twente)

Het is eigenlijk geen verrassing meer, hè? Sem Steijn brengt altijd gevaar en dat was in het duel met RKC uiteraard weer zo. Zonder de treffer en assist van de man in vorm had FC Twente met lege handen gestaan. Een selectie voor ons Team van de Week is daarom meer dan terecht, als je het ons vraagt.

Rechtsbuiten: Elías Omarsson (NAC)

NAC gaat als promovendus hartstikke lekker. De Parel van het Zuiden staat in het linkerrijtje en sprokkelt de punten behendig binnen. Deze week was Elías Omarsson de verantwoordelijke voor de Brabantse driepunter. De IJslandse spits verschalkte de keeper van PEC Zwolle twee keer, wat na negentig minuten voldoende voor de winst bleek. Heeft NAC een nieuwe superaanvaller in huis?

Spits en SN Sterspeler van de Week 9: Wout Weghorst (Ajax)

Haha, die Wout. Waar de media hardop twijfelde aan de match tussen de spits en Ajax, snoert hij hen al voor de tweede week op rij de mond. Vanaf de bank kan Weghorst niets uitrichten, maar zodra hij het veld betreed, maakt hij impact. In de zwaarbevochten overwinning op Heracles pakte Weghorst de hoofdrol. De pinchhitter zette Ajax op voorsprong toen hij pas vier minuten in het veld stond. Later schoot hij via een penalty het winnende doelpunt binnen.

Linksbuiten: Noa Lang (PSV)

‘Lastpak’ is een begrip waarmee Lang zichzelf graag omschrijft. Tegen AZ was de aanvaller zeker lastig. De laatste keer dat Lang in de basis stond was eind augustus. Toch viel niet te zien dat het zo lang geleden was dat de spelmaker aan de aftrap van een PSV-duel verscheen. Lang speelde maar één helft, maar was daarin erg aanwezig. Zijn terugkeer in de basis beloonde hij met een treffer. Zonder die treffer had PSV misschien niet gewonnen. Lekker gewerkt, Noa!

Met deze aanvallers in je team, win je de Eredivisie

  • Zeker, wat een voorhoede
  • Nee, er ontbreken nog kwaliteiten
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:19
2+
Gekwetst PSV moet miljoenenhobbel nemen in Parijs
11:15
1+
‘Eredivisie-parel’ valt op bij Heracles – Ajax: “Snel en dynamisch”
10:58
26+
Ajax-trainer laakt Feyenoord-ophef
10:43
58+
‘Grote PSV-zorgen om Jerdy Schouten’
10:28
28+
‘Farioli staat voor noodzakelijke Ajax-ingreep’
10:13
18+
Twijfels over keuzes Bosz: “Het is bijna niet normaal”
09:56
67+
‘Tegenslag voor Frenkie de Jong’
09:41
20+
“Waren blij dat Weghorst startte in plaats van Brobbey”
09:26
103+
Van Hanegem: “Feyenoord liet toptalent lopen”
09:11
133+
”Ajax-droplul’ uit basis gegooid’
08:55
79+
Feyenoord-drietal blinkt uit: “Die heeft nachtmerries gehad”
08:40
85+
Lang verklaart opvallend juichgebaar via TikTok-video
08:25
116+
‘Werkweigering’ bij Heracles – Ajax
08:10
74+
Slot schaart zich na imposante reeks met Liverpool in illuster rijtje
07:50
300+
Vermeulen slacht ‘bloedirritante’ PSV’er
07:33
180+
Feyenoord-verrassing baart opzien: “Veel kritiek op hem, maar…”
07:17
170+
‘Ajax-schande met Brian Brobbey’
07:00
34+
Niet alleen Wout Weghorst zorgt voor doelpuntenregen | SN Team van de Week 9
23:44
91+
Studio Voetbal pakt PSV’er aan: “Zo irritant”
23:37
78+
Waarschuwing voor Brobbey: “Als hij ze niet maakt…”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie