Farioli wacht Ajax-dilemma: “Geen uitgemaakte zaak”

Foto: Farioli wacht Ajax-dilemma: “Geen uitgemaakte zaak”

Brian Brobbey of toch Wout Weghorst? Ajax-trainer Francesco Farioli staat voor een serieus dilemma in Amsterdam nu de ingevallen spits zijn concurrent aftroeft met rendement.

Brian Brobbey mag blijven hopen op Ajax-basisplaats

Waar Brobbey dit seizoen pas één goal maakte in alle officiële wedstrijden, daar maakte Weghorst er drie in zijn laatste paar duels voor Ajax. Clubwatcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad schrijft: “Hoe kun je als Francesco Farioli zijnde zo’n waardevolle aankoop, waar je zelf nota bene op hebt aangedrongen, nog passeren? Het antwoord is niet, met als belangrijkste en simpele reden dat Ajax inmiddels overduidelijk beter af is met Weghorst in het elftal.”

Op bezoek bij Heracles Almelo (3-4) zorgde Weghorst met twee doelpunten voor de beslissing. “Zo maakt Weghorst Ajax momenteel beter en gevaarlijker dan Brobbey, die in bijna 270 eredivisieminuten dit seizoen nog geen doelpunt maakte”, concludeert Inan. “Maar Ajax mag dan rijp zijn voor een wisseling van de wacht in de punt van de aanval, dat is onder Farioli lang geen uitgemaakte zaak.”

Farioli bleef ook in Almelo achter Brobbey staan. De AD-journalist weet: “Farioli zal hem ondanks de gouden wetten in het voetbal niet afserveren na diens derde doelpuntloze basisbeurt en de ongekende scoringsdrift van diens stand-in. Sterker nog, de kans bestaat dat Weghorst ook in in het Europa League-duel met Qarabag donderdag op de bank plaatsneemt. Dat heeft weer te maken met het teammanagement van Farioli. De trainer kijkt verder dan het eerstvolgende duel en stemt veel af op de lange termijn.”

Kan Farioli nog om Weghorst heen?

  • Ja
  • Nee
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie