Cillessen doet oude liefde pijn in Mestalla

Jasper Cillessen heeft maandagavond een fraaie zege behaald met UD Las Palmas. Met de eilandbewoners wist de doelman zijn oud-werkgever Valencia te pijnigen: 2-3.

Las Palmas wint uitwedstrijd tegen Valencia

Cillessen stond tussen 2019 en 2022 onder de lat bij Valencia. De doelman keerde nadien terug naar Nederland, maar na twee seizoenen NEC besloot hij afgelopen zomer toch weer naar Spanje te verhuizen. Zodoende mocht hij deze avond met Las Palmas aantreden tégen de club uit de sinaasappelstad. Na veertien minuten moest de oud-Ajacied buigen voor een strafschop van Pepelu.

Vlak voor rust wist Álex Muñoz de gelijkmaker op te eisen. Voormalig PSV-spits Fábio Silva bracht Las Palmas zelfs op voorsprong in het Estadio Mestalla, waar Alberto Moleiro de marge naar twee tilde. Ondanks de rode kaart voor Pepelu wist Valencia dankzij Cesar Tarrega nog wel terug te komen tot 2-3, maar zijn treffer kwam te laat om Cillessen en consorten nog te verrassen.

Voor Las Palmas is het pas de eerste driepunter in LaLiga van dit seizoen. Met zes punten komt men op gelijke hoogte met Valencia, dat eveneens in de degradatiezone staat.