Goalgetter van de garnalenvissers op weg naar de top?

Foto: Goalgetter van de garnalenvissers op weg naar de top?

Telstar verrast, zeker gezien het minimale beschikbare spelersbudget, dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met aardig voetbal en goede resultaten. Belangrijke pion is de talentvolle spits Zakaria Eddahchouri. De grote vraag is: hoelang is deze goalgetter nog in IJmuiden te bewonderen?

Inside: Zakaria Eddahchouri lijkt klaar om stap van Telstar hogerop te gaan maken

In het verleden speelde de 24-jarige aanvaller nog in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar een meer volwassen speler werd hij bij Go Ahead Eagles. In Deventer groeide Eddahchouri door, kreeg ook hier en daar een kans zich te bewijzen, maar een basisplaats zat er op dat moment aan de Vetkampstraat nog niet in.

Welke vervolgstap was nu het beste voor hem?, vroeg de centrumspits zich hardop af. Hij koos om in de Tweede Divisie, zeker geen belabberd niveau, te gaan acteren. Op zoek naar doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten. En de benodigde ervaring op te doen. Het roemruchte Koninklijk HFC werd zijn nieuwe sportieve werkgever.

Eddahchouri deed uiteindelijk waarvoor hij door de clubleiding binnengehaald was: hij maakte 16 goals in 30 wedstrijden. Dit soort aantallen viel natuurlijk op bij andere clubs die altijd op zoek zijn naar spelers die voor doelpunten kunnen zorgen.

Peter Hofstede haalt Zakaria Eddahchouri naar Telstar

Peter Hofstede, in het verleden een zeer bruikbare spits bij onder meer De Graafschap, was er als technische baas bij Telstar als de kippen bij om de aanvaller uit Papendrecht in de zomer van vorig jaar binnen te hengelen.

De Witte Leeuwen profiteerden vorig seizoen al van zijn kwaliteiten. Samen met Youssef El Kachati, het jaar daarvoor ook nog actief op amateurniveau, was hij heel gevaarlijk tegen menig tegenstander in de KKD.

Samen waren de twee het afgelopen seizoen betrokken bij ruim de helft van alle Telstar-goals. Dit seizoen lukte dat Eddahchouri wederom tot op heden, want in 11 wedstrijden wist hij maar liefst al 9 keer het doel te treffen. Een behoorlijk gemiddelde waarmee hij aan de top van de topscorerslijst staat.

In Noord-Holland koesteren ze Eddahchouri natuurlijk heel erg, hopen ze dat hij nog heel lang in het witte tenue blijft spelen. Bij hun club waar overigens vaker spelers actief zijn die hun sportieve loopbaan een boost willen geven of hun blazoen willen oppoetsen.

Zakaria Eddahchouri is met 9 doelpunten (in 11 duels) topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

Sterke Witte Leeuwen

Zakaria Eddahchouri heeft met zijn doelpunten er in ieder geval voor gezorgd dat zijn elftal op dit moment op een keurige plaats in de middenmoot van de KKD staat, met daarbij het vizier zeker ook nog naar boven gericht.

De kans dat de slimme goalgetter, met de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit, echter nog heel lang in Velsen te zien zal zijn, lijkt voor gezien de toekomst niet al te groot. Clubs uit binnen- en buitenland toonde afgelopen zomer interesse.

Een deal kwam er echter (nog) niet. Voorlopig dus geen stapje hogerop of buitenlands avontuur voor de steunpilaar. Zijn contract bij Telstar loopt nog door tot het eind van het lopende seizoen. Daarna lijkt het zaak dat Eddahchouri een nieuwe uitdaging aan zal gaan, de vraag is nog bij welke nieuwe club.

De leiding van de IJmuidenaren zal intern wel hopen op een mooie transfersom, al zal een overgang dan tijdens de komende winterstop moeten gaan plaatsvinden óf de Telstar-directie moet zijn aflopende contract tussentijds nog snel gaan verlengen.

Telstar-toppers

Tot een eventueel moment van vertrek, kan Zakaria Eddahchouri echter zelf nog gaan zorgen dat hij middels zijn goals voor altijd thuis mag gaan horen in een rijtje van illustere Telstar-spitsen als Glynor Plet, Cees van Kooten en Co Stout.

Mannen die het net in vroegere tijden vele, vele keren konden laten bollen. Eddahchouri mag zich met zijn doelpuntengemiddelde nog niet meten met deze namen, maar de kans om dat te gaan bereiken is – zolang hij nog in de regio IJmond speelt – nog altijd aanwezig.

Om nieuwe stappen te gaan maken heeft hij zijn leeftijd, 24 jaar is de technische aanvaller pas, zeker mee. Ook daar zullen eventuele geïnteresseerde clubs ongetwijfeld naar kijken, zo zeggen bronnen rondom de speler zelf. De voetballer zelf is daarnaast uiterst ambitieus.

Eddahchouri is hongerig naar de bal, waarmee hij iedere negentig minuten weer succesvolle dingen wil doen. Telstar profiteert daar heel veel van, op sportief gebied. Financieel gezien staat voor die club een en ander nog in de sterren geschreven.

Gaat Eddahchouri schitteren in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:11
9+
Groep harde kern Ajax op bezoek bij Twente-Lazio
16:05
6+
Lof voor nieuwe Feyenoord-verdediger: “Echt iemand die het verschil kan maken”
15:54
8+
Lazio-trainer: ‘Hebben iets buitengewoons nodig tegen Twente’
15:40
53+
Eriksen heeft nieuws voor Ajax: ‘Als ze me een aanbieding doen..’
15:30
20+
Dit is waarom Daniele Rugani nu wél de kans krijgt bij Ajax
15:10
347+
‘Kevin de Bruyne samen met PSV-speler naar nieuwe club’
14:52
160+
Onbegrip over Portugese rapportcijfers Feyenoord: “Dit kan toch niet!”
14:36
113+
Kökcü ‘wel klaar met wedstrijden tegen Feyenoord’: “Vervelend”
14:20
81+
Ajax-fundament is gelegd: ‘Nu proberen PSV na te streven’
14:05
210+
Fans FC Barcelona hoeven Frenkie de Jong niet meer te zien
13:50
51+
‘Feyenoorder in Oranje na knaloptreden tegen Benfica’
13:35
121+
‘Opvallende actie Priske ná Benfica – Feyenoord’
13:20
201+
‘Gevangenis dreigt voor Ajax-fans in Baku’
13:06
35+
Openbaar Ministerie heeft groot nieuws voor Johan Derksen
12:48
198+
Genee bevestigt VI-breuk met Akyol en onthult ware reden daarvan
12:33
40+
‘Slot zorgt voor kopzorgen bij Arteta én Guardiola’
12:17
62+
Farioli looft ‘handsome guy’ in Ajax-selectie
12:00
44+
Goalgetter van de garnalenvissers op weg naar de top?
11:50
25+
Twente ambitieus in Europa League: ‘Eerste 24 is haalbaar’
11:30
395+
Portugese media: ‘Deze Feyenoorder scoorde zwaar onvoldoende’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie